ROMÂNIA EDUCATĂ! Despre EDUCAŢIE, cu dragoste și respect! (FOTO)

Data de 5 octombrie ne oferă prilejul, în fiecare an, să ne celebrăm dascălii, să ne gândim la efortul pe care îl fac, zi de zi, pentru a insufla valori și principii elevilor lor și să ne reamintim că o educație de calitate reprezintă cheia reușitei profesionale.

În acest context, s-a dorit marcarea unei zile care înseamnă mai mult decât punctarea unei zile în calendar, zeci de liberali asistând la o veritabilă lecție de istorie a educației, prezidată de oameni din domeniu și găzduită de către Muzeul Județean Botoșani. Prof. Dr. Ada Alexandrina, vicepreședinte PNL, le-a propus celor prezenți să se întrebe cine ar fi fost fără profesorii săi, arătând că este dificil să fii autodidact și îndemnându-i să își manifeste respectul față de foștii lor profesori, cu vorba și cu fapta.

„Educația înseamnă oameni inteligenți, cu suflet, înseamnă dăruire și sacrificiu, pentru că nici această profesie nu e una obișnuită, ci este o vocație. Cu copiii noștri ne este greu să lucrăm, cu fiecare în parte, să îi educăm la fel de bine, să îi sprijinim de fiecare dată, să îi încurajăm, să le deschidem ochii minții și să le îndreptăm pașii pe drumurile bune. La școală, însă, un străin trebuie să o facă, în câteva ore pe săptămână sau pe an”, a spus profesorul Ada Macovei.

Printre cei care au adresat scurte informări celor câtorva zeci de persoane prezente, de la elevii de liceu ai Clubului Elevilor Liberal, tinerii din organizația județeană, femeile liberale până la seniorii Partidul Național Liberal, s-au numărat profesorul de istorie Bogdan Caranfilov, care a făcut o scurtă istorie a educației liberale, iar Prof. Dr. Daniel Botezatu a vorbit despre Spiru Haret, cel care a fost ctitorul învățământului modern românesc.

Tot din aceeași breaslă face parte și președintele PNL Botoșani, senatorul Costel Șoptică, care, făcând o rememorare a anilor petrecuți alături de copii, în calitate de dascăl, a dat exemple de elevi de seamă ce au ieșit de pe băncile învățământului botoșănean.

„Vreau să felicit pe cei care activează în învățământ. Mi-au trecut prin minte foști elevi cu care am avut ocazia să mă întâlnesc peste ani, aflând astfel că lucrează în domenii și pe posturi nu foarte ușor accesibile, unul la NATO, altul, de exemplu, este medic în Paris și cu siguranță pot enumera zeci, sute de astfel de cazuri. Așadar, consider că educația este ceea ce rămâne, bagajul, o dată câștigat, nu ni-l poate lua nimeni și de aceea, stă în mâinile fiecărui dascăl să educe și să-și îndrume elevii spre idealuri mărețe în viață”, a spus Costel Șoptică.

Intervenții, în cadrul evenimentului dedicat educației, au avut și primarii Angela Toma și Mihai Amarandei, consilierul județean Rodica Abăcioaie, care au vorbit despre rolul important al dascălului în formarea copiilor, a adulților, a societății în ansamblu.

Acțiunea, care s-a dorit una de informare, s-a transformat într-o reală lecție de educație, a avut drept finalitate împărțirea de cărți trecătorilor și în special copiilor, dând astfel un semnal că numai prin educație putem deveni oameni mari, oameni drepți, sprijin al acestei societăți în care trăim și o dorim mai bună.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.