În România, peste 70% din cazuri victimele abuzurilor au fost copiii!

Din această cauză, Guvernul este obligat să oprească abuzurile împotriva copiilor.

Numărul cazurilor de abuz împotriva persoanelor a atins în ultima perioadă în România un prag incredibil pentru o țară europeană. Conform informațiilor furnizate de mass media, în peste 70% din cazuri victimele abuzurilor au fost copiii. Cele mai multe cazuri semnalate au fost legate de molestarea fizică și abuzul emoțional.

„Am solicitat public Guvernului României să stopeze, sau cel puțin să diminueze, cazurile de abuzuri îndreptate împotriva copiilor, recrudescența acestor situații violente, manifestate mai ales asupra minorilor, fiind îngrijorătoare”, a declarat senatorul liberal Costel Șoptică.

În condițiile în care România este codașa Europei la capitolul educație și sănătate, precum și la natalitate, este un lucru firesc ca statul să acționeze măcar în sensul protejării copiilor care încă trăiesc în țară, și să-i ferească de abuzurile de orice fel. Oricât de preocupați sunt părinții în a-și feri copiii de rău, indiscutabil are și statul o responsabilitate uriașă în această direcție, a mai precizat parlamentarul PNL de Botoșani.

„Aștept un răspuns pertinent din partea ministrului Muncii și Justiției Sociale, mai ales deoarece justiția socială înseamnă și grija Guvernului pentru viitorul tinerei generații. Din păcate, această grijă a cam lipsit în ultimii cinci ani, de când PSD se află, cu o scurtă pauză, la cârma țării, iar situația în care a ajuns țara noastră la toate capitolele este una extrem de precară”, a mai spus senatorul Costel Șoptică.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.