Salarii mai mari pentru medici si profesori, drumuri mai bune si confiscarea averile coruptilor! Un plan pus la punct de liberali

Liberalii si-au facut planul de actiune pentru urmatorii ani, in perspectiva castigarii alegerilor din 11 decembrie. Au creionat o strategie in care sanatatea, educatia, justitia si infrastructura sunt domenii principale ce vor fi supuse reformarii.

Nu intamplator au stabilit aceste prioritati, ci dupa o lista de doleante intocmita pe baza unui sondaj social facut la nivel national. Deputatul Cristian Roman a vorbit despre aceste planuri.
 
„Partidul National Liberal are deja un program de guvernare care este elaborat in decursul a unei jumatati de an si este aprobat de cel mai inalt for al partidului. In afara acestui program de guvernare, Partidul National Liberal a terminat un studiu sociologic prin care a stabilit zece prioritati. Sunt zece asteptari ale cetatenilor acestei tari. Programul de guvernare va fi sintetizat cu aceste zece puncte. Romanii considera ca sanatatea, justitia, educatia si infrastructura sunt principalele lucruri pe care viitoarea guvernare va trebui sa le rezolve”, a precizat Cristian Roman.
 
Mai exact, liberalii sunt hotarati sa rezolve probleme legate de criza din sistemul sanitar, generata si de exodul medicilor dar si de lipsa unor spitale sigure pentru pacienti, sa motiveze financiar cadrele didactice pentru cresterea calitatii invatamantului, sa recupereze de la corupti si hoti averile acumulate prin metode ilegale si sa se puna pe treaba pentru a le da sansa romanilor sa circule pe drumuri mai bune. 
 
„Vis-à-vis de sanatate, PNL isi propune in urmatorii patru ani dublarea salariilor medicilor, infiintarea a 900 de case ale medicului in localitatile rurale si construirea a opt spitale regionale. Pentru educatie, exista o asteptare din partea populatiei vis-à-vis de cresterea numarului de ore pentru norma didactica iar asta inseamna implicit si o crestere a salariilor. In ceea ce priveste justitia, lumea asteapta foarte tare confiscarea extinsa a averilor. La infrastructura, toti parlamentarii din Moldova am sustinut construirea unei autostrazi care sa lege regiunile istorice ale tarii pana in 2018. PNL-ul nu iese cu lozinci populiste asa cum o fac cei din PSD care spera inca o data sa pacaleasca alegatorii. PSD-ul merge pe principiul promitem orice, mintim oricat, a mai spus deputatul liberal Cristian Roman.
 
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.