Săptămâni vitale pentru modernizarea DN29D

Pentru că anul 2018 se apropie de sfârșit, iar la Drumul Național 29D nu s-a mișcat nimic, depuatul Cristian Achiței l-a interpelat pe ministrul Șova pe această temă.

Îngrijorat de pierderea de către PSD a întregului an 2018 în ceea ce privește modernizarea Drumului Național 29D Botoșani-Ștefănești, parlamentarul liberal l-a interpelat pe ministrul Transporturilor, Lucian Șova, în luna septembrie pe acest subiect, extrem de important pentru botoșăneni.

Răspunsul ministrului a venit la finele lunii octombrie. Evoluția proiectului de modernizare a DN 29D este prezentată tehnic, așa cum s-a solicitat, pentru a se evita astfel propaganda tipic pesedistă, în care tovarășii se laudă public cu „realizări” inexistente în realitate.

Așa cum se poate vedea din copia scanată a răspunsului la interpelare, atașată mai jos, nimeni din tabăra puterii nu s-a preocupat efectiv în tot acest an de parcurgerea rapidă a etapelor premergătoare trecerii la lucru pe drumul care leagă municipiul Botoșani de Ștefănești și de punctul de trecere a frontierei de la Stânca.

Laude gratuite, propagandistice, pe acest subiect au existat în tabăra puterii roșii locale. Fapte nu!

Vă amintesc doar de comunicatele mincinoase publicate contracost de presa locală pe 1 iulie, atunci când președintele PSD Botoșani, senatorul Doina Federovici, declara cu subiect și predicat:

„Din discuțiile pe care le-am avut cu domnul ministru Șova și cu directorul general de la CNAIR, proiectul a trecut de CTE-ul mic, cu privire la siguranța circulației. Săptămâna viitoare va intra în CTE-ul mare și urmează promovarea hotărârii de guvern. Am primit toate garanțiile astfel încât până la rectificarea bugetară, dacă sunt făcuți acești pași, să promovăm și hotărârea de guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici”.

Este limpede pentru toată lumea, că nu erau altceva decât vorbe goale, minciuni gogonate, menite să îmbunătățească gratuit imaginea parlamentarului în cauză în ochii botoșănenilor. De întâmplat nu s-a întâmplat nimic, din nefericire pentru toți locuitorii acestui județ. Hotărârea de guvern nu a fost emisă, iar rectificarea bugetară a trecut de mult, fără a cuprinde nici măcar un leu alocat pentru DN 29D Botoșani-Ștefănești. Manipulare propagandistică tipic pesedistă!

„Sper ca presiunile pe care le exercit prin interpelarea în calitate de deputat de Botoșani a factorilor responsabili din Ministerul Transporturilor, ca și prin prezentarea pentru opinia publică botoșăneană a realității în privința acestui obiectiv investițional să ducă la o mobilizare reală a responsabililor pesediști, astfel încât până la sfârșitul anului să fie emisă, în sfârșit, hotărârea de guvern fără de care modernizarea DN 29D Botoșani-Ștefănești nu va putea fi inclusă nici în Legea Bugetului de Stat pe anul 2019.

Altfel spus, acum, în aceste ultime săptămâni ale anului, trebuie dusă bătălia pentru Drumul Național Botoșani-Ștefănești, pentru ca 2019 să nu fie un alt an ratat pentru această investiție vitală pentru județul nostru.

Oameni buni, cereți-le imperativ parlamentarilor PSD de Botoșani să se implice efectiv în această luptă pentru realizarea unui obiectiv investițional concret în județ! Sunt la putere și pot contribui la emiterea hotărârii de guvern de care depinde DN 29D, chiar dacă asta ar presupune să mai renunțe la unele privilegii obținute în plan personal de la partid, în favoarea unei decizii administrative de normalitate față de județul nostru”, a spus deputatul liberal Cristian Achiței.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.