Home Politica Scuza… nu scuza incompetenta

Scuza… nu scuza incompetenta

A devenit o moda la Botosani ca la toate nivelurile administrative sa-si faca simtita prezenta incompetenta, si asta tocmai atunci cand crezi ca a venit timpul sa scoatem capul spre lumea civilizata.

Cauza este mai mult decat stiuta; angajarea in functii de raspundere a persoanelor cu… simt politic si mai putin a profesionistilor. Bineinteles, si legile existente sunt strambe si stufoase, de multe ori par a fi facute de amatori. Deja circula si-o vorba: „Europa isi da bani, dar nu ti-i pune in traista”.

Consiliul Judetean Botosani a pierdut un proiect de un milion de euro, cu finantare nerambursabila, care se axa pe implementarea registrului electronic agricol in mai multe primarii din judet.

Cica, s-ar fi ajuns in aceasta situatie din cauza unor imbarligaturi create de unele firme care au participat la licitatie. Acest lucru il auzim de fiecare data cand se pierde cate un proiect, e deja o scuza clasica, cu ecou hazliu.

Domnul Gheorghe Sorescu, presedintele Consiliului Judetean, are lectia invatata: „Noi am aplicat la vremea respectiva pentru trei proiecte, au fost calificate doua. Un proiect a intrat in implementare iar cel de-al doilea, ca urmare a contestatiilor repetate, practic am fost in situatia in care am putut incheia contractul pe 12 iunie, ori data la care trebuia sa se finalizeze proiectul era 13 iunie. Cel care a castigat a renuntat. Legea achizitiilor publice are atatea disfunctionalitati si atatea posibilitati de a se contesta firmele intre ele incat ne-a pus in imposibilitatea de a desfasura acel contract”.

Asteptam ca un functionar, fie el si acarul Paun, sa fie tras la raspundere pentru pierderea finantarii unui proiect. Mai ales unul nerambursabil.

Exit mobile version