Scuza… nu scuza incompetenta

A devenit o moda la Botosani ca la toate nivelurile administrative sa-si faca simtita prezenta incompetenta, si asta tocmai atunci cand crezi ca a venit timpul sa scoatem capul spre lumea civilizata.

Cauza este mai mult decat stiuta; angajarea in functii de raspundere a persoanelor cu… simt politic si mai putin a profesionistilor. Bineinteles, si legile existente sunt strambe si stufoase, de multe ori par a fi facute de amatori. Deja circula si-o vorba: „Europa isi da bani, dar nu ti-i pune in traista”.

Consiliul Judetean Botosani a pierdut un proiect de un milion de euro, cu finantare nerambursabila, care se axa pe implementarea registrului electronic agricol in mai multe primarii din judet.

Cica, s-ar fi ajuns in aceasta situatie din cauza unor imbarligaturi create de unele firme care au participat la licitatie. Acest lucru il auzim de fiecare data cand se pierde cate un proiect, e deja o scuza clasica, cu ecou hazliu.

Domnul Gheorghe Sorescu, presedintele Consiliului Judetean, are lectia invatata: „Noi am aplicat la vremea respectiva pentru trei proiecte, au fost calificate doua. Un proiect a intrat in implementare iar cel de-al doilea, ca urmare a contestatiilor repetate, practic am fost in situatia in care am putut incheia contractul pe 12 iunie, ori data la care trebuia sa se finalizeze proiectul era 13 iunie. Cel care a castigat a renuntat. Legea achizitiilor publice are atatea disfunctionalitati si atatea posibilitati de a se contesta firmele intre ele incat ne-a pus in imposibilitatea de a desfasura acel contract”.

Asteptam ca un functionar, fie el si acarul Paun, sa fie tras la raspundere pentru pierderea finantarii unui proiect. Mai ales unul nerambursabil.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.