Senatorul DOINA FEDEROVICI ALATURI de COPIII SCOLII GIMNAZIALE nr. 1 RACHITI

In urma cu jumatate de an, in noaptea de 4 decembrie 2014, un incendiu puternic a afectat Școala Gimnaziala nr. 1 Rachiti. Toate eforturile pompierilor au fost zadarnice, scoala fiind distrusa in intregime.

Raspunzand solicitarilor venite din partea autoritatilor locale si a parlamentarilor PSD de Botosani, Ministerul Dezvoltarii a suportat costul lucrarilor de refacere a scolii.
 
Acum, Scoala Gimnaziala nr. 1 Rachiti este una la standarde moderne, dotata inclusiv cu sistem de alarma in caz de incendiu.  Cum focul a distrus complet si biblioteca, conducerea scolii a demarat proiectul “Carte, cinste cui te-a scris si celui ce te daruieste”, menit sa refaca bilbioteca pierduta in incendiu.
 
Raspunzand apelului cadrelor didactice, senatorul Doina Federovici a demarat o actiune de colectare de carte pentru a putea reface fosta biblioteca care adapostea nu mai putin de 4000 de volume.
 
“Cu toate ca societatea actuala este una a tehnologiei iar un calculator conectat la internet rezolva problema cautarii de informatii, ce poate fi mai frumos si mai apreciat decat sa poti tine in mana si sa rasfoiesti carti care au o istorie si care sunt trecute prin viata si ani? Am raspuns initiativei cadrelor didactice care au demarat acest frumos proiect de suflet <Carte, cinste cui te-a scris si celui ce te daruieste> si, venind si in intampinarea zilei de 1 iunie, am donat bibliotecii complet refacute aproximativ 1000 de volume, carti care fac parte din bibliografia scolara, dictionare si atlase.  Ma bucur ca astfel pot aduce un zambet pe chipul copiilor acestei scoli, pentru ca noua biblioteca va contribui intr-o mare masura la formarea lor” a declarat senatorul Doina Federovici.
 
Inaugurarea noii scoli va avea loc pe data de 5 iunie 2015, iar cartilor donate de senatorul Doina Federovici sunt asteptate sa li se alaturile altele, donate de oameni de bine, pentru care primeaza dragostea pentru cultura si binele copiilor.
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.