Senatorul Doina Federovici: Plafonul pentru consumul lunar de carburanti va fi abrogat

Autoritatile administratiei publice locale isi vor stabili normativele proprii de cheltuieli asociate consumului de combustibil, prin hotarare a Consiliului Local, respectiv a Consiliului Judetean, potrivit propunerii legislative de modificare a OG nr. 80/2001 aprobate de Senat.

Noile prevederi stabilesc eliminarea plafonului pentru consumul lunar de carburanti introdus la nivelul anului 2010.
 
“In baza principiului autonomiei locale, autoritatile administratiei publice trebuie sa decida si sa raspunda pentru modul in care isi gestioneaza resursele financiare, in functie de necesitatile si in interesul fiecarei comunitati. Distantele intre localitati si centrele de judet sunt in unele cazuri foarte mari iar reprezentatii autoritatilor locale se confrunta deseori cu situatia in care nu dispun de fondurile necesare pentru a se deplasa chiar in judetul lor. De altfel, acest lucru este demonstrat si de rapoartele publice emise dupa 2010 de Curtea de Conturi care mentioneaza situatii frecvente de decontare a unor cheltuieli cu combustibilii mai mari decat cele aprobate”, a declarat senatorul Doina Federovici.
 
Este de subliniat faptul ca la nivel national sunt in prezent in derulare investitii si proiecte de interes public local si regional , precum: canalizari, modernizare drumuri, construire centre de asistenta sociala, lucrari a caror realizare inseamna si o activitate mai intensa a primarilor. Evident, pentru realizarea investitiilor sunt necesare deplasari mai dese.
 
Ducerea la bun sfarsit a proiectelor presupune activitati premergatoare ca: depunerea documentatiilor, solicitarea si depunerea de studii, avize de la ministere, completarea dosarelor, deci o serie de activitati care nu pot fi realizate fara deplasari, autoritatile fiind responsabile de realizarea acestora.
 
Propunerea legislativa a fost transmisa spre adoptare Camerei Deputatilor care este for decizional.
 
comunicat
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.