Senatorul DOINA FEDEROVICI s-a intalnit cu presedintele Senatului italian

Senatorul PSD Doina Federovici a participat, alaturi de presedintele Senatului, domnul Crin Antonescu, la intrevederea cu Pietro Grasso, presedintele Senatului italian, care efectueaza o vizita oficiala in tara noastra.

Vizita are rolul de a deschide calea relansarii realtiilor bilaterale la nivel parlamentar. Totodata, intalanirea a fost un bun prilej de a discuta pe marginea pozitiilor celor doua tari pe teme de interes comun aflate pe agenda europeana: viitorul Uniunii Europene, continuarea procesului de extindere, combaterea migratiei ilegale, combaterea somajului in randul tinerilor si promovarea masurilor de crestere economica si stimulare a investitiilor.

Presedintele Senatului italian, care a fost insotit de ambasadorul Italiei, excelenta sa Diego Brasioli, a subliniat buna integrare a romanilor in Italia, mentionand necesitatea unei delimitari clare intre cetatenii de origine romana care contribuie la progresul social in Italia si unele cazuri izolate care au creat anumite probleme in relatiile bilaterale dintre cele doua tari. A fost reafirmat sprijinul Italiei pentru aderarea Romaniei la Spatiul Schengen, subliniindu-se rolul important pe care il are tara noastra in cadrul UE si in regiune.

„Discutiile s-au axat pe relatiile parlamentare, pe relatiile dintre cele doua state pe diferite planuri, s-au schimbat opinii si s-au spus punctele de vedere cu privire la preocupari comune privitoare la reformarea si consolidarea institutiilor democratice. Domnul Grasso a primit multumirile Senatului Romaniei pentru modul din ce in ce mai fericit in care autoritatile italiene au gestionat in ultimii ani problema romanilor din Italia si pentru viziunea deschisa si democratica in legatura cu aceasta problema”, a declarat senatorul Doina Federovici.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.