Senatorul PNL Botosani Costel Soptica: „Guvernul eludeaza cu buna stiinta atributiile Parlamentului!”

Senatorul PNL de Botosani Costel Soptica dezaproba modul in care Partidul Social Democrat intelege isi exercita actul guvernarii prin adoptarea pe banda rulanta a actelor normative si nesocotirea puterii legislative.

„Inca de la instaurarea sa, Executivul PSD-ALDE s-a remarcat prin initierea a numeroase Ordonante de Urgenta, Hotarari si alte acte administrative, eludand astfel in mod nepermis atributiile forului legislativ de a produce legi pentru cetateni. In realitate, in spatele acestor documente cu caracter de lege se ascunde dispretul total al partidelor de la guvernare la adresa romanilor, fapt ce demonstreaza fara echivoc ca PSD continua in mod demagogic si populist promisiunile din campania electorala”, a subliniat parlamentarul liberal, intr-un comunicat de presa remis luni.

Costel Soptica considera ca adevarata menire a Parlamentului Romaniei nu este aceea de a vota Ordonantele de Urgenta emise zilnic de Guvern, ci de a dezbate propuneri legislative initiate de alesii trimisi in forul legislativ. „Asistam la o suprapunere nepermisa a puterilor unui stat democratic, respectiv la angajarea de catre Guvern a prerogativelor forului suprem al democratiei, Legislativul! In opinia mea, aceasta incalcare a indatoririlor legislativului este cinica si nefondata, iar conducerea unei tari prin ordonante nu justifica majoritatea coalitiei de guvernamant din Parlament. Sunt convins ca romanii nu isi doresc o dictatura guvernamentala, ci o mai mare incredere in alesii trimisi sa-i reprezinte! Este absolut halucinant ca singura sarcina a parlamentarilor sa fie votarea unor ordonante de urgenta, asa cum s-a intamplat pana acum in Senat, in conditiile in care respectivele proiecte de legi puteau fi foarte corect introduse direct pe fluxul parlamentar de catre reprezentantii majoritatii”, a afirmat senatorul botosanean.

Pe de alta parte, Costel Soptica le recomanda romanilor si botosanenilor sa nu aiba incredere oarba in toate promisiunile PSD: „Personal, nu am dorit sa votez anumite proiecte de lege pentru aprobarea Ordonantelor de Urgenta in plenul Senatului din simplul motiv ca nu am convingerea punerii lor in aplicare. In majoritatea respectivelor acte normative nu sunt explicate concret sursele de finantare, respectiv de unde va lua Guvernul sumele necesare pentru implementarea «avalansei» de promisiuni ce vizeaza, vezi Doamne, rezolvarea tuturor problemelor nerezolvate ale romanilor din ultimii 27 de ani”, a concluzionat parlamentarul liberal.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.