Senatorul PNL Botosani Costel Soptica: „Lantul de iubire dintre PSD si ALDE a inceput a rugini”

Romanii asista in aceste zile la un scandal interminabil in interiorul partidelor coalitiei de guvernamant, fapt ce demonstreaza ca unitatea si soliditatea celor care si-au asumat guvernarea nu este deloc asa cum a fost clamata! Atat Partidul Social Democrat, cat si partenerul sau ALDE, sunt macinate de dispute interne, de lupte fratricide, conflicte care nu au cum sa nu se repercuteze negativ asupra actului conducerii executive a destinelor tarii.

Intr-o democratie normala, formatiunile care se ocupa de gestionarea treburilor unei natiuni trebuie sa fie coordonate de moderatie, liniste si predictibilitate politica! Din pacate, nemultumirile existente din toate sensurile in PSD si ALDE nu sunt datatoare de sperante pentru romanul de rand, in sensul in care aceste disensiuni aduc atingere realizarii unei bune guvernari, in folosul tuturor romanilor.

Neintelegerile la varf dintre Liviu Dragnea si Victor Ponta, pe de o parte, precum si dintre Calin Popescu Tariceanu si Daniel Constantin, pe de alta parte, respectiv razboaiele pe fata dintre principalii actori ai partidelor care asigura guvernarea, demonstreaza fara echivoc subrezeala acestei majoritati parlamentare. De asemenea, tendintele de control total al actului de justitie manifestate de liderii PSD si ALDE nu au cum sa fie pe placul romanilor, care, de aproape trei luni, taxeaza zilnic acest stil lipsit de continut de a face politica pentru oameni!

In aceste conditii, este de asteptat ca intr-un timp nu prea indepartat sa asistam la ruperea „lantului de iubire” dintre PSD si ALDE, in ciuda declaratiilor de „dragoste vesnica” lansate de Dragnea si Tariceanu! In ceea ce priveste „circul” din interiorul ALDE, as vrea sa remarc ca s-a dovedit faptul ca domnul Tariceanu nu prea reprezinta cu cinste „adevaratii liberali”, asa cum s-a laudat in repetate randuri. In realitate, neintelegerile din interiorul ALDE reliefeaza un aspect trist din politica romaneasca, respectiv ca fuziunea dintre doua grupari politice care nu au absolut nimic in comun, in afara intereselor de grup si clientelare de a se afla la masa puterii, nu constituie un proces politic justificat care sa reziste pe termen lung!

comunicat

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.