Senatorul PNL Botosani Costel Soptica: „Programele lansate de Guvern in sprijinul IMM-urilor nu sunt sustinute financiar”

Senatorul liberal Costel Soptica este sceptic cu privire la realizarea obiectivelor Guvernului referitoare la dinamizarea cresterii economice. In acest sens, liderul PNL Botosani a adresat o interpelare parlamentara ministrului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Alexandru Petrescu, pe tema finantarii Programului destinat stimularii infiintarii intreprinderilor mici si mijlocii.

„Acest program vizeaza acordarea unui ajutor in suma maxima de 200.000 lei-beneficiar, respectiv 100% din valoarea cheltuielilor eligibile acestui demers, unui numar de maxim 10.000 de beneficiari anual, finantarea acestui program urmand a fi efectuata din bugetul statului”, a aratat Costel Soptica in documentul oficial inaintat conducerii MMACA.

In finalul documentului, senatorul liberal a cerut lamuriri suplimentare ministrului Petrescu in vederea edificarii potentialilor beneficiari ai Programului „Start-Up Nation Romania”, adresandu-i o serie de intrebari:

„1. Cand va fi operational acest proiect, respectiv cand se pot depune cererile de finantare?
2. Care este modalitatea de inscriere a planurilor de afaceri necesare accesarii acestor fonduri?
3. Are bugetul Romaniei potentialul financiar necesar pentru sustinerea acestui demers?
4. Care este situatia actuala a intreprinderilor mici si mijlocii, respectiv cate au disparut si cate s-au infiintat in ultimul an, atat la nivel national, cat si in judetul Botosani? „

„Sunt in asentimentul oamenilor de afaceri seriosi din Romania, care sustin ca astfel de programe lansate de Guvernul PSD nu sunt sustenabile din punct de vedere al impactului financiar. La fel ca in dictonul care ne spune ca «Drumul spre iad e pavat cu intentii bune!», PSD nu face altceva decat ia ochii romanilor cu astfel de masuri care nu au o prealabila fundamentare bugetara”, a conchis senatorul botosanean.

comunicat

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.