Senatorul PNL Botosani Costel Soptica: PSD si-a ucis propriul Program National „Crese pentru copiii Romaniei”

Costel Soptica - senator PNL Botosani

Parlamentarii coalitiei majoritare care asigura sustinerea Guvernului PSD-ALDE au reusit „performanta” uluitoare de a-si respinge in Parlament una dintre promisiunile electorale cu care a amagit romanii inaintea alegerilor din decembrie 2016. Astfel, Programul National „Crese pentru copiii Romaniei” a fost respins miercuri in Camera Deputatilor, in calitate de for decizional, exact de catre initiatori, respectiv de parlamentarii PSD si ALDE.

Aceasta initiativa legislativa avea in vedere construirea in urmatorii patru ani, de catre Guvern, a 554 de crese, cu fonduri de la bugetul national, valoarea totala a Programului fiind de 775 de milioane de lei.

Acest vot impotriva propriilor proiecte dovedeste fara echivoc ca PSD a actionat in ultima perioada pur politicianist si electoral, lansand o serie de demersuri fara acoperire bugetara, doar pentru a lua ochii romanilor si a castiga voturi! Personal, resping cu fermitate acest gen de a face politica, deoarece, dupa cum am afirmat si in legatura cu alte acte normative dezbatute recent, acestea nu sunt viabile pentru simplul fapt ca nu exista efectiv fondurile cu care se lauda PSD.

Consider ca PSD sfideaza populatia Romaniei prin astfel de promisiuni imposibil de onorat! Din aceasta cauza, susțin ca romanii trebuie sa se informeze mai atent asupra angajamentelor luate de PSD, deoarece astfel de „momeli” sunt pur electorale si raman neonorate!

Pe de alta parte, recomand formatiunilor politice care asigura in prezent actul guvernarii in Romania sa nu uite ca romanii nu sunt, totusi, niste cobai pe care se pot face orice fel de experimente! Situatia deficitului creselor si a gradinitelor din tara noastra este una disperata, iar implementarea unui astfel de program ar fi fost imperios necesar. Este inadmisibil ca Programul National „Crese pentru copiii Romaniei” sa fie abandonat de parlamentarii PSD si sa fie nesustinut de catre Guvernul PSD, fara a fi enuntate argumentele concrete ale unei astfel de decizii!

Acest vot de tipul „noi impotriva noastra!” ar fi trebuit explicat romanilor, deoarece tinerele familii se confrunta cu adevarat cu probleme greu rezolvabile din cauza locurilor insuficiente din crese si gradinite. Foarte multi romani nu isi permit sa angajeze bone pentru cresterea micutilor, si, din aceeasi cauza, inclusiv revenirea unor mame in campul muncii devine un proces dificil. Ca sa nu mai amintesc ca asigurarea unor servicii neprofesionalizate si nefiscalizate poate avea efecte nefaste asupra copiilor.

In concluzie, dupa cum spuneam, romanii simt deja pe propria piele ca guvernarea PSD nu este, in niciun caz, numai lapte si miere! Exemplul respingerii de catre Parlament a construirii de crese pentru copiii Romaniei constituie o ofensa adusa familiilor care au copii si, nu in ultimul rand, o batjocura la adresa dezvoltarii sanatoase si armonioase a tinerei generatii! Nu avem cum sa stopam exodul romanilor din tara daca nu le oferim conditiile minime ale unui trai decent, iar accesul la educatia in crese si gradinite in primii ani de viata este o unitate de masura a gradului de civilizatie a unei natiuni!

comunicat

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.