Senatorul PNL Botosani Costel Soptica: „Trebuie sa dezvoltam mai consistent relatiile dintre Romania si Moldova! „

La invitatia Platformei Actiunea 2012, alaturi de peste 100 de parlamentari din toate formatiunile politice, senatorul PNL Botosani Costel Soptica a aderat la Grupul „Prietenii Unirii”, constituit in scopul strangerii relatiilor de colaborare institutionala intre Romania si Republica Moldova.

„Obiectivele acestui grup sunt sprijinirea autoritatilor locale din Republica Moldova de a colabora cu cele romane, atat prin infratirea localitatilor din cele doua tari, cat si prin ajutorarea cetatenilor moldoveni de a cunoaste Romania. Dorim sa sustinem in aceasta vara continuarea programului «Cunoaste-ti tara», initiat in 2015, conform caruia cetatenii moldoveni viziteaza timp de trei zile obiective culturale, turistice sau economice din Romania. In acest sens, ne vom implica pentru obtinerea unor locuri de cazare in camine, pensiuni sau manastiri pe durata verii”, a precizat senatorul Costel Soptica, intr-un comunicat de presa.

Parlamentarul liberal a mai adaugat ca Grupul „Prietenii Unirii” va avea si misiunea de a rezolva problemele cetatenilor moldoveni care au si cetatenia romana, inclusiv situatiile in care minorilor basarabeni nu li se innoiesc actele romanesti atunci cand devin majori.

„Consider ca membrii acestui grup pot sa se implice activ in intarirea colaborarii dintre Romania si Moldova, deoarece pana acum nu s-au facut pasi concreti in aceasta directie. Trebuie sa dezvoltam mai consistent relatiile dintre Bucuresti si Chisinau, si sa nu ne axam doar pe alocarea de fonduri guvernamentale catre Moldova. Ca parlamentar dintr-un judet aflat la granita cu Republica Moldova, doresc sa contribui din rasputeri la intarirea relatiilor dintre cele doua tari surori, si sa gasim impreuna cu membrii grupului solutiile de apropiere institutionala, in asa fel incat sa putem intr-un timp cat mai scurt sa discutam concret despre reunirea statelor noastre”, a concluzionat senatorul Costel Soptica.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.