Senatorul PNL Costel Șoptică acuză Guvernul Tudose că nu face nimic pentru stoparea exodului medicilor din țară

Liderul PNL Botoșani, senatorul Costel Șoptică, a cerut ministrului Sănătății, Florian-Dorel Bodog, în cadrul unei interpelări parlamentare, să ia măsurile necesare pentru stoparea exodului masiv al medicilor români.

„La nivelul țărilor Uniunii Europene se constată în continuare o lipsă acută a personalului medical specializat, fenomen care generează an de an un exod masiv al corpului medical românesc, pe fondul condițiilor încă vitrege din sistemul sanitar românesc”, a arătat senatorul Costel Șoptică în documentul oficial înaintat conducerii Ministerului Sănătății.

În finalul interpelării, parlamentarul botoșănean i-a adresat ministrului de resort următoarele întrebări: „1. Ce strategie are Ministerul Sănătății pentru a stopa exodul medicilor?; 2. Aveți o evidență clară a personalului medical din România care a solicitat certificate de conformitate pentru a lucra în alte țări?; 3. Câți medici și asistente medicale din județul Botoșani au plecat să profeseze în străinătate în ultimii cinci ani?”.

„Motivația plecării din țară a medicilor este primordial cea financiară, deoarece sistemul autohton care a investit în pregătirea acestora încă nu este pregătit în prezent să le ofere premisele unui trai decent. Dacă Guvernul nu este în stare să ia măsurile de rigoare pentru a opri plecarea masivă a medicilor și asistenților, vom ajunge în scurt timp într-o situație de colaps, în condițiile precare ale sistemului medical de stat”, a concluzionat senatorul Costel Șoptică.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.