Senatorul PNL Costel Soptica atrage atentia asupra nefunctionarii institutiilor de control anticoruptie

Senatorul PNL Botosani, Costel Soptica, a adresat o interpelare parlamentara ministrului Justitiei, Tudorel Toader, pe tema activitatii mecanismelor institutionale de control anticoruptie.

„Un studiu de specialitate indica faptul ca in ministerele din Romania exista in medie un angajat al corpului de control pentru alti 550, fapt care pune sub semnul intrebarii eficacitatea luptei anticoruptie in sistemul bugetar. In acelasi timp, Strategia nationala anticoruptie prevede, printre altele, cresterea transparentei, intensificarea controalelor la ordonatorii de credite ai bugetelor de stat, simplificarea procedurilor administrative, cresterea transparentei finantarii partidelor politice si cresterea gradului de educatie anticoruptie”, a apreciat parlamentarul liberal, in documentul oficial trimis conducerii Ministerului Justitiei.

In finalul interpelarii, senatorul botosanean a solicitat ministrului Tudorel Toader raspuns la cateva intrebari:

„1. Exista o evaluarea clara si riguroasa a nefunctionarii institutiilor de control din subordinea ministerelor?;
2. Care este eficienta acestor structuri, in conditiile in care numarul redus al persoanelor care controleaza activitatea din ministere si institutiile subordonate lor functioneaza doar la cota de avarie?;
3. Ce prevede Strategia nationala anticoruptie pentru urmatoarea perioada in vederea cresterii gradului de educatie anticoruptie? „.

„Consider ca este important ca Guvernul Romaniei sa analizeze cu celeritate cauzele pentru care nu functioneaza mecanismele deja existente in lupta anticoruptie. Aceasta cu atat mai mult cu cat exista numeroase semne de intrebare legate de veridicitatea instrumentarii unor cauze si a deciziilor aferente condamnarii unor persoane nevinovate”, a concluzionat senatorul Costel Soptica.

comunicat

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.