Senatorul PNL Costel Șoptică solicită ministrului de Interne măsuri pentru diminuarea numărului copiilor uciși de proprii părinți

Senatorul liberal Costel Șoptică a luat atitudine publică față de situația copiilor uciși de proprii părinți în județul Botoșani, adresându-se în acest sens, printr-o interpelare parlamentară, ministrului Afacerilor Interne Carmen Daniela Dan.

„Județul Botoșani a fost zguduit din nou, zilele trecute, de scene abominabile, după ce o fetiță din localitatea Vânători a fost ucisă de propriul tată, aflat în stare avansată de ebrietate. Crima a fost spontană, fiind generată de cererea concubinei bărbatului de a da mai încet muzica ascultată la maxim! Dacă partenera sa de viață a scăpat din mâinile sale din cauza intervenției mamei femeii, omul de 32 de ani s-a răzbunat pe propriul copil, omorându-și fetița prin înjunghiere în gât, în timp ce aceasta dormea! Cu câteva săptămâni în urmă, o altă tânără din județul Botoșani a fost arestată, fiind acuzată că și-a ucis bebelușul și apoi i-a aruncat trupul într-un canal colector”, a subliniat Costel Șoptică, în interpelarea parlamentară trimisă conducerii MAI.

În finalul documentului, senatorul PNL a cerut ministrului de Interne să-i răspundă la câteva întrebări: „1. Care sunt cauzele acestor crime odioase comise de părinți împotriva propriilor copii, în accepțiunea specialiștilor criminaliști și psihologi?; 2. Câți copii au fost omorâți de părinți în ultimii ani, atât la nivel național, cât și în județul Botoșani?; 3. Care sunt strategiile și acțiunile derulate de MAI pentru a preîntâmpina astfel de evenimente tragice și de a diminua agresiunile comise de părinți împotriva propriilor copii?”.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.