Senatorul PNL Costel Soptică solicita situatia copiilor nescolarizati din judetul Botosani

Costel Soptica - senator PNL

Senatorul PNL Costel Soptica a adresat o interpelare parlamentara ministrului Educatiei Nationale, Pavel Nastase, pe tema situatiei copiilor nescolarizati din judetul Botosani.

„Organizatiile non-guvernamentale din educatie si-au propus realizarea unei harti a serviciilor sociale in toate judetele tarii, in vederea solutionarii problematicii reducerii fenomenelor absenteismului si prevenirii abandonului scolar. Potrivit informatiilor furnizate de ONG-urile din sistem, Romania este tara cel mai mare numar de analfabeti din Europa, iar 6% dintre romani nu stiu carte”, a afirmat parlamentarul botosanean in documentul oficial trimis conducerii MEN.

Pentru a oferi mai multe informatii, senatorul liberal l-a intrebat pe ministrul Pavel Nastase urmatoarele: „1. Care este rata reala a abandonului scolar in Romania si punctual, in judetul Botosani? (cu rugamintea de a-mi oferi situatia statistica pe fiecare judet in parte, precum si pe zone, urban si rural); 2. Ce strategie are Ministerul Educatiei Nationale pentru acest an de prevenire a abandonului scolar, a reducerii numarului copiilor nescolarizati si a diminuarii absenteismului?”.

„Din nefericire, Romania se situeaza pe primul loc in Europa si in ceea ce priveste numarul persoanelor sub 15 ani care citesc cu dificultate. De asemenea, tara noastra conduce si in topul statelor europene cu o rata de abandon scolar foarte ridicata. In aceste conditii, consider ca educatia trebuie sa fie o prioritate pentru acest guvern, iar sprijinirea copiilor si a familiilor in vederea diminuarii numarului celor care nu frecventeaza cursurile scolare este vitala pentru viitorul natiunii. Astept cu nerabdare raspunsul ministrului Educatiei, pentru a vedea cu exactitate care este situatia absenteismului scolar din judetul Botosani”, a conchis senatorul Costel Soptica.

comunicat

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.