Senatorul PNL Costel Soptica a solicitat ministrului de Interne o ancheta riguroasa in cazul incendiilor transformatoarelor electrice din Botosani

Senatorul PNL Costel Soptica a solicitat ministrului de Interne o ancheta riguroasa in cazul incendiilor transformatoarelor electrice din Botosani. „Este necesar ca botosanenii afectati sa fie despagubiti”, considera liderul interimar al PNL Botosani.

Presedintele interimar al PNL Botosani, senatorul Costel Soptica, a cerut o ancheta detaliata a autoritatilor abilitate, in vederea stabilirii cauzelor incendiilor transformatoarelor electrice din municipiul Botosani, de la sfarsitul saptamanii trecute. In acest sens, Soptica s-a adresat oficial, printr-o interpelare parlamentara, ministrului Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan: „Municipiul Botosani s-a confruntat la sfarsitul saptamanii trecute cu o situatie de urgenta, dupa ce trei transformatoare electrice au fost cuprinse de incendii, din cauze necunoscute. Curios a fost faptul ca incendiile au avut loc simultan in mai multe zone din oras, echipamentele electrice fiind distruse de flacari. Unul dintre incendii a survenit chiar intr-o statie de transformare a furnizorului de electricitate, iar altul in curtea Serviciului Politiei Rutiere, un autoturism fiind distrus in totalitate de flacarile puternice”.

In interventia sa, parlamentarul liberal a mai mentionat ca pompierii militari au actionat peste 24 de ore pentru limitarea efectelor incendiilor, iar in urma acestora furnizarea energiei electrice a fost intrerupta in mai multe zone din municipiul Botosani.

In finalul documentului trimis conducerii MAI, Costel Soptica a adresat mai multe intrebari ministrului Carmen Dan:

„1. In ce stadiu este ancheta dispusa in cazul incendiilor transformatoarelor electrice din Botosani?; 2. Aveau posturile de transformare respective documente de autorizare si functionare conform normelor legale?; 3. Care sunt prejudiciile constatate din punctul de vedere al contaminarii mediului din zonele afectate? „

„Responsabilii judeteni din domeniul situatiilor de urgenta au stabilit ca in urma incendiilor exista riscul de contaminare a mediului. Conducerea Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu a solicitat distribuitorului de energie electrica masuri de protectie dupa ce dintr-un transformator afectat de incendiu s-a scurs o cantitate insemnata de ulei. In acest context, consider ca se impune declansarea unei anchete riguroase, pentru a se stabili adevaratele cauze ale acestor incendii, dar si in vederea despagubirii botosanenilor afectati de situatiile respective”, a punctat senatorul Costel Soptica.

Biroul de Presa al Senatorului PNL Botosani Costel Soptica, 27 aprilie 2017

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.