Senatorul PSD Doina Federovici: 4 comune din judetul Botosani au primit finantare pentru finalizarea noilor scoli

Ministerul Educatiei a alocat fonduri judetului Botosani pentru finalizarea lucrarilor la patru unitati de invatamant a caror constructie a fost demarata cu fonduri de la Banca Mondiala, dar ulterior nu au mai fost finantate.

Acestea sunt scolile cu clasele I-VIII Lunca, Albesti, Dobarceni si Santa Mare.
 
Cu privire la reluarea investitiilor  senatorul PSD Doina Federovici a purtat numeroase discutii cu autoritatile publice locale dar si cu parintii copiilor care solicitau sprijin pentru finalizarea acestora.
 
Cunoscand in detaliu problema, senatorul botosanean a avut mai multe intalniri cu reprezentantii ministerului educatiei care au fost convinsi de  necesitatea investitiilor.  
 
Au fost solicitate inclusiv ministrului educatiei, domnul Sorin Mihai Cimpeanu,  termene exacte cu privire la stadiul proiectelor precizate mai sus, avand in vedere faptul ca elevii invata in spatii neadecvate si se doreste evitarea acestui lucru in anul scolar care urmeaza.
 
Raspunsul oficial nu a intarziat sa apara si acesta precizeaza clar ca cele patru unitati scolare au primit finantare si vor fi finalizate.
 
“Raspunsul oficial este mai mult decat imbucurator. Anul scolar 2014-2015 se incheie pentru cele 4 comune sub cele mai bune auspicii, cu asigurarea din partea ministerului educatiei ca toate eforturile vor fi  canalizate pentru imbunatatirea procesului de invatamant. Putem constata cu totii ca ritmul investitiilor in scolile din judetul Botosani este unul bun si beneficiem din plin de sprijinul guvernului Ponta. Pentru cele 4 scoli mai sunt multe lucruri de facut, dar am depasit ce a fost mai greu. In maxim 1 an sute de elevi vor invata in scoli complet noi” a declarat senatorul PSD Doina Federovici.
 

Acest raspuns pozitiv incununeaza inca o data eforturile si demersurile institutionale ale senatorului Doina Federovici, un parlamentar care isi duce la indeplinire mandatul in slujba cetatenilor care au trimis-o sa ii reprezinte cu cinste in Parlamentul Romaniei.

 
“In acest moment procedurile specifice pentru scoaterea la  licitatie pentru executia lucrarilor la unitatile de invatamant sus-mentionate sunt in plina desfasurare iar inceperea lucrarilor la aceste obiective este estimata pentru toamna acestui an” a precizat senator social democrat.
 
Fonduri pentru scolile din Albesti si Dobarceni au fost alocate si in cursul anului trecut, insa constructorul a refuzat finalizarea investitiilor.
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.