Senatul a adoptat scutirea de impozit pentru parintii copiilor cu handicap, propusa de parlamentarii PSD Botosani

Senatul a adoptat pe 27 aprilie a.c. noul Cod Fiscal care cuprinde mai multe amendamente propuse de parlamentarii PSD Botosani, Tamara Ciofu, Andrei Dolineaschi si Doina Federovici, prin care parintii copiilor cu handicap vor fi scutiti de impozitele pentru casa si pentru automobilul adaptat persoanei cu handicap precum si de alte taxe speciale stabilite de autoritatile locale.

“Initial am pornit cu elaborarea unui proiect de lege care sa prevada toate aceste scutiri de taxe pentru parintii copiilor cu handicap, intrucat acestia duceau toata povara financiara implicata de intretinerea copiilor lor. In urma discutiilor cu Ministerul de Finante si impreuna cu ceilalti doi colegi botosaneni am reusit sa introducem patru amendamente care acopera scopul vizat de noi”, a declarat Tamara Ciofu, initiatoarea proiectului de lege.
 
Conform acestor prevederi parintii sau persoanele care au in ingijire copii cu handicap grav sau accentuat si cu gradul I de invaliditate vor benefica de scutirea de impozit pentru locuinta de domiciliu si pentru terenul aferent acesteia.

De asemenea, aceste persoane nu vor plati impozit pentru automobilul modificat pentru deservirea minorului cu handicap. In plus, parintii acestor copii vor fi scutiti de plata taxelor speciale stabilite prin hotararea consiliului local din localitatea de domiciliu.
 
Reprezentantul PSD Botosani de la nivelul Senatului, Doina Federovici, a sustinut aceste amendamente in comisia pentru Buget din Senat: “Sunt bucuroasa ca am gasit intelegere la toti membrii comisiei care au votat amendamentele propuse de noi. Au votat inclusiv membrii de la PNL, chiar daca in plen senatorii liberali s-au opus intregului Cod Fiscal, deci si acestor amendamente care vin in sprijinul familiilor care au in grija copii cu handicap”.
 
Presedintele PSD Botosani, deputatul Andrei Dolineaschi a aratat ca Guvernul a sustinut amendamentele parlamentarilor botosaneni: “A contat foarte mult ca domnul ministru al Finantelor a identificat resurse pentru a acoperi impactul bugetar de circa un milion de euro pe an pe care il presupune aceasta masura. Daca nu am fi gasit sprijin aici, probabil ca amendamentele nu ar fi fost adoptate”.
 
Codul Fiscal care contine amendamentele parlamentarilor social democrati din Botosani a fost adoptat in plenul senatului cu 90 de voturi pentru, 36 impotriva si 4 abtineri. Cele patru amendamente vor intra insa in vigoare dupa dezbaterea si votarea proiectului in Camera Deputatilor, pana la sfarsitul acestei sesiuni parlamentare.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.