Silviu Barbacariu, candidat PSD pentru Senat: „PSD vine cu un plan de investiții pentru tot ce se fabrică în România, în timp ce PNL la rectificarea bugetară a tăiat investițiile și finanțarea proiectelor europene”

Silviu Barbacariu, inginer constructor, cu o vechime de 16 ani în domeniul construcțiilor și 10 ani în antreprenoriat, consilier județean și local trei mandate, candidat PSD pentru Senat a anunțat astăzi că la rectificarea bugetară făcută de Guvernul Orban, investițiile au fost tăiate cu 1,7 miliarde de lei, iar finanțarea proiectelor europene cu 2,8 miliarde de lei.

În timp ce rectificarea bugetară promovată de PNL continuă linia dezastrului economic pe care guvernarea liberală a impus-o României în ultimul an de zile, PSD are în vedere sprijinirea firmelor care produc în România cu angajați români. Programul inițiat de PSD, „Fabricat în România” reprezintă cea mai eficientă protecție, având în vedere că sunt ajutați antreprenori să mențină locurile de muncă în situații critice. Este mai ieftin să ajuți o firmă să își continue activitatea în perioada de criză, decât să plătești ajutorul de șomaj pentru cei disponibilizați. În plus, angajații își mențin veniturile, iar firmele contribuie la activitatea economică. Aceasta este viziunea PSD la guvernare spre deosebire de guvernarea liberală, care a amanetat viitorul generațiilor următoare prin împrumuturi enorme, care nu s-au văzut în creșterea nivelului de trai al niciunui român”, a declarat Silviu Barbacariu.

Cifrele rectificării bugetare zugrăvesc un tablou al dezastrului. Dacă guvernarea PNL mai continuă, România nu va ieși și se va afunda în criză, iar oamenii vor suferi pe termen lung! În pofida datoriilor și a deficitului uriaș generat de Guvernul Orban, România a avut cel mai mic pachet de stimulare a economiei, echivalentul a doar 2,5% din Produsul Intern Brut.

PSD are mai multe programe care se adresează firmelor, cu condiția menținerii sau creării de noi locuri de muncă, prin care se acordă antreprenorilor și IMM-urilor stimulente de până la 100.000 de euro. În același timp în programul de guvernare social-democrat sunt prevăzute măsuri concrete pentru relansarea producției companiilor românești, cu prioritate pentru industria de medicamente și echipamente medicale, chimică, petrochimică, alimentară, tractoare, mașini, unelte și utilaje agricole, îngrășăminte, piese auto, IT, energie etc. Investiții pentru păstrarea și generarea de locuri de muncă, aceasta este ținta economică principală a Guvernului PSD”, a subliniat candidatul PSD Botoșani pentru Senat, Silviu Barbacariu.

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – ORG. JUD. BOTOȘANI, Realizat de Direct Research SRL, Cod unic de identificare mandatar financiar 11200020.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.