Spitalele din România se confruntă cu un mare DEFICIT DE SÂNGE!

Senatorul PNL Botoșani Costel Șoptică cere extinderea posibilităților de donare de sânge.

Senatorul liberal de Botoșani Costel Șoptică îl somează pe ministrul Sănătății, Florian-Dorel Bodog, să rezolve situația deficitului de sânge necesar spitalelor din România, precum și să lărgească posibilitățile de donare existente în prezent. Liderul PNL Botoșani a adresat o interpelare parlamentară pe această temă conducerii Ministerului Sănătății.

„Unitățile de primire a urgențelor din majoritatea spitalelor țării se confruntă deseori cu problema insuficienței sau chiar a absenței cantităților de sânge necesare internaților și cazurilor de maximă urgență. Una dintre cauzele lipsei de sânge de la nivel național este restrângerea activităților de donare, acestea fiind posibile doar în Centrele de donare și transfuzii, în limitele unui orar prestabilit, care nu ține cont de urgențe”, a subliniat senatorul Costel Șoptică în acest document oficial.

În finalul interpelării, parlamentarul PNL a cerut răspuns ministrului Bodog la trei întrebări: „1. Ce alternative vizați pentru evitarea situațiilor de lipsă a sângelui în UPU-urile unităților spitalicești?; 2. Care este situația stocurilor de sânge la nivel național, precum și în spitalele din județul Botoșani?; 3. Ce aveți în vedere pentru lărgirea acțiunilor de colectare de sânge, în așa fel încât oamenii să poată dona și în alte locuri, în afara centrelor județene?”

„Este o realitate că deficitul de sânge existent în unitățile medicale din țară este vizibil doar atunci când se produc drame, precum tragedia de acum doi ani de la Colectiv! Consider că avem nevoie de extinderea posibilităților de donare de sânge, iar Ministerul Sănătății este dator se găsească și alte soluții, în afara centrelor județene existente în prezent”, a concluzionat Costel Șoptică.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.