Start in cursa pentru Parlament, in PNL Botosani! O cursa cu obstacole

Actuali parlamentari, liberali cu experienta sau mai tineri, oameni de afaceri, primari sau fosti candidati pentru conducerea primariilor si-au depus candidaturile pentru cursa electorala.

Deocamdata si-au vazut numele pe lista aspirantilor pentru un loc in Parlament. Cursa abia incepe, si obstacolele, etapele care trebuie depasite, pot oferi inca surprize. Abia sunt la cursa interna.
 
De altfel, surprize sunt inca de la start, la inscrierea pe lista   aspirantilor la un mandat de senator sau deputat. Dumitru Balan, cunoscut om de afaceri botosanean,  patronul societatii Microbuzul, s-a decis sa isi depuna candidatura in perspectiva reprezentarii interesele botosanenilor in Parlamentul Romaniei, dupa 20 de ani de activitate in PNL Botosani. Pe lista celor ce spera la un mandat in Parlament se afla si dorohoianul Ioan Domonco, mai nou in PNL, in trecut cu activitate la PSD si UNPR. Si-a inscris numele pe lista si un liberal care a castigat lejer in recentele alegeri locale functia de primar al comunei Dangeni. E vorba de Catalin Rotundu.  
 
O surpriza este si neinscrierea in aceasta competitie a liberalului Gheorghe Sorescu, fost presedinte CJ.
 
„Aceste optiuni au fost facute de colegi de-ai nostri cu state mai vechi sau mai noi in partid, conform statutului. Le multumesc tuturor celor care si-au asumat aceasta candidatura. Lista a fost deschisa pentru absolut toti colegii nostri. O parte au avut curajul sa faca lucrul acesta. Sunt cei care au depus o optiune scrisa pentru a figura pe listele de la parlamentare”, a explicat presedintele PNL Botosani, Catalin Flutur.
 
Lista liberalilor botosaneni care si-au depus candidaturile pentru cursa electorala de la sfarsitul anului contine 22 de nume.  Doar 12 vor duce lupta finala. Perioada de inscriere in cursa interna a expirat.
 
„Prin vot secret la persoana vor rezulta 12 candidaturi care ulterior vor fi duse in BPJ dupa care lista va fi validata, urmand ca in Consiliul de Coordonare Judetean, forul cel mai inalt, sa aiba loc votul la persoana astfel incat de acolo sa rezulte ordinea in functie de numarul de voturi obtinut pentru cei care participa la alegeri. Cel de pe primul loc va opta daca merge la Camera Deputatilor sau pentru Senat”, a precizat vicepresedintele organizatiei judetene a PNL Botosani, deputatul Costel Soptica.
 
„Pana la data de 1 octombrie, toate filialele din tara trebuie sa trimitem liste, intr-o formula finala, la Bucuresti. Suntem in termen. Cred ca vom reusi sa trimitem pe cei mai buni 12 componenti ai listei, in formula opt pentru Camera Deputatilor, plus patru pentru Senat. Decizia finala o va lua Biroul Permanent National”, a mai explicat Catalin Flutur.
 
Iata lista celor 22 de candidati liberali care intra in cursa interna pentru startul in campania electorala din aceasta toamna:
 
Viorel Grigoras 
Cristian Achitei 
Sorin Cornila 
Corneliu Popescu 
Costel Soptica 
Constantin Roman 
Verginel Gireada 
Maricel Maxim 
Catalina Lupasu 
Gabriel Alecsandru 
Mirela Sauca 
Radu Lebada 
Adrian Poclid 
Radu Constantin Aslan 
Stelica Iacob Strugaru 
Eduard Cozminschi 
Ionica Nechifor 
Andreea Suhareanu 
Dumitru Balan 
Constantin Bursuc 
Ioan Domonco 
Catalin Rotundu.  
 
Liberalii au ca tinta sa obtina minim patru mandate de parlamentari, din care trei de deputati si unul de senator.
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.