ȘTEFAN LUCHIAN, omagiat la Ștefănești

Un moment de o încărcătură emoțională puternică a fost prezentat de către un grup de eleve care a expus o suită de informații referitoare la viața și opera lui Ștefan Luchian precum si un program artistic, talentul și implicarea lor fiind rasplatite cu premii.

Marele pictor Ștefan Luchian, a fost omagiat, cu prilejul împlinirii a 150 de ani de la naștere, de către doamnele din Organizația Județeană a Femeilor Liberale Botoșani.

Născut pe data de 1 februarie 1868, poetului plastic al florilor i s-a adus un omagiu chiar la el acasă, in orașul Ștefănești, județul Botoșani, prin depunerea de jerbe de flori la bustul din curtea casei sale memoriale.

„Cel mai frumos gest de respect față de unul din geniile Botoșanilor e acela că s-au finalizat lucrările de reabilitare la casa memorială, rod al unei fructuoase colaborări între comunitatea locală și Muzeul Județean Botoșani. Sperăm ca lucrurile să se îndrepte spre direcția întroducerii acesteia în circuitul turistic, să fie amenajat atelierul de creație în vederea organizării de tabere pentru tinere talente”, a declarat senatorul Costel Șoptică, președintele Organizatiei Judetene a Partidului Național Liberal.

Evenimentul de cinstire a memoriei marelui pictor botoșănean a continuat la Biblioteca orasului, în incinta căreia a fost amenajată o expoziție de pictură a unor elevi de gimnaziu și liceu din orașul Ștefănești.

Un moment de o încărcătură emoțională puternică a fost prezentat de către un grup de eleve care a expus o suită de informații referitoare la viața și opera lui Ștefan Luchian precum si un program artistic, talentul si implicarea lor fiind rasplatite cu premii.

„Traim intr-un loc frumos, bogat spiritual, un cuib de cultura autentica si generoasa, unde s-au nascut personalitati de valoare nationala si universala. Evident, e un motiv de mândrie, dar acest lucru ne și obligă…De aceea am simțit nevoia să-l omagiem pe Luchian aici, acasa la el, alături de oameni care îi respectă si ii pastreaza amintirea vie. Noi ne dorim ca tinerii noștri să fie educați în spiritul cunoașterii și respectului față de valorile culturii naționale”, a declarat Mirela Saucă, președintele Organizației Femeilor Liberale Botoșani.

Invitații speciali, Aglaia Corneanu, pictorita talentata, un adevarat om de cultura care a infiintat „Fundatia Stefan Luchian” și Ana Florescu, muzeograf, au ridicat opera pictorului botoșănean Ștefan Luchian la rang de cinste, acolo unde, de altfel, se află de zeci de ani și prin intermediul căreia, numele județului Botoșani este cunoscut și peste hotare.

Implicarea consilierilor locali si a primarului orașului Ștefănești, Florin Buțura au dus la realizarea unei adevărate biografii a marelui poet botoșănean.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.