Stiu romanii ca, din banii lor, ofera SALARII pe VIATA unor membri ai „pseudo-academiei” create de Gabriel Oprea in 2012?

Un deputat liberal atrage atentia ca, in timp ce nu se gasesc bani suficienti pentru plata indemnizatiei pentru mamele aflate in concediul de cresterea copilului, se ofera renta viagera unor membri ai asa numitei „academii”infiintate de Oprea in 2012, cu „academicieni”ale caror cercetari stiintifice nu se vad. Sunt de acord romanii cu acest lucru?

Greu de spus, in conditiile in care aceasta academie s-a infiintat pe mutite si cei mai multi romani habar nu au de existenta acesteia si de rentele viagere pe care le incaseaza membrii acestei structuri. Asta sustine deputatul Andreea Paul. Iata comunicatul integral, trimis de parlamentarul PNL: 
 
Andreea Paul: Domnule ministru Pislaru, cereti-i vicepremierului Dancu sa renunte la Academia de Stiinte ale Securitatii Nationale!
 
Ministrul muncii Dragos Pislaru arata ca impactul bugetar pentru plata drepturilor aferente lunii iulie a indemnizatiilor pentru cresterea copilului a fost de 70 milioane lei. Cu 20 milioane lei mai mult decat estimarea initiala. Este o problema reala si e necesara o dezbatere publica.
 
In acelasi timp, nu inteleg de ce nu se rezolva de mai bine de o jumatate de an o situatie revoltatoare: membrii unei structuri academice parazitare primesc rente viagere pe viata. Sunt romanii de acord cu plata salariului mediu pe economie, pe viata, pentru „academicienii” institutiei create de Gabriel Oprea in anul 2012? De ce nu a simtit Guvernul nevoia sa le comunice romanilor toate aceste detalii si sa ceara o dezbatere publica?
 
Renuntarea la aceste rente viagere pentru-nu-se-stie-ce-merite ar putea fi una din sursele de finantare ale surplusului bugetar necesar mamelor? La ce foloseste aceasta pseudo-academie? Pe site-ul ASSN  nu exista nicio lucrare stiintifica de profil. Singura certitudine este plata salariilor membrilor cu 98% din bugetul alocat de la stat si nicio cercetare realizata!
 
Domnule ministrul Pislaru, cereti-i domnului vicepremier Vasile Dancu sa renunte la sinecura de la Academia de Știinte ale Securitatii Nationale!
 
Iar la urmatoarea rectificare bugetara din acest an, propun Guvernului ca pentru plata indemnizatiei mamelor sa se diminueze sumele aferente pentru capitolul bugetar 53.01 din anexa nr. 3/25 a bugetului Ministerului Educatiei, titlul 51 numit ‘Transferuri intre unitati ale administratiei publice’, din care se finanteaza prin derogare de la lege Academia de Știinte ale Securitatii Nationale.
 
Aceasta este contributia mea la dezbaterea publica generata de ministrul muncii.
 

2 COMENTARII

  1. D-NA PAUL ATATA TIMP CAT CEL CARE A INFIINTAT ACADEMIA A FOST UN PLAGIATOR SI CA EL MULTI ALTI CARE SE VOR DESCOPERI PE PARCURS CINE POATE VERIFICA LEGALITATEA SI NECESITATEA INFIINTARI UNEI ACADEMII MANCATOARE DE BANI NOSTRI. VA RUGAM DACA PUTETI SA NE TRANSMITETISI LISTA ACADEMICIENILOR SI O SA VEDETI CE PERLE APAR.

Comments are closed.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.