TDL vine in ajutorul tinerilor someri

Tineretul democrat-liberal solicita crearea unui grup de lucru,  format din organizatiile de tineret ale tuturor partidelor parlamentare, pentru combaterea somajului in randul tinerilor.

Organizatia de Tineret a Partidului Democrat Liberal a adoptat sambata, 18 mai, in cadrul  Biroului Permanent National al TDL care a avut loc la Targu-Mures, rezolutia „Somajul in randul tinerilor”.

Tineretul Democrat Liberal acuza Guvernul USL de lipsa de viziune asupra rezolvarii problemei principale cu care se confrunta tinerii, adica somajul, care actualmente in Romania este aproape de patru ori mai mare decat somajul populatiei adulte.

Prin rezolutia adoptata, TDL face apel ca in Parlamentul Romaniei sa se dezbata tema somajului in randul tinerilor si sa fie respectata strategia Uniunii Europene 2020.

Organizatia de Tineret a PDL solicita, totodata, crearea unui grup de lucru format din reprezentanti ai organizatiilor de tineret ale tuturor partidelor politice prezente in Parlament, pentru a gasi solutii concrete in ceea ce priveste combaterea somajului in randul tinerilor.

In acest sens, presedintele Tineretul Democrat Liberal, Sorin Moldovan, va transmite o invitatie oficiala presedintilor organizatiilor de tineret ale formatiunilor politice reprezentate in Legislativ.

„Din dorinta de a face o opozitie constructiva, propunem colegilor nostri din celelalte partide, indiferent de viziunea politica, sa ne asezam la masa discutiilor, sa gasim impreuna solutii la aceasta problema majora cu care se confrunta tinerii din Romania si sa aratam ca se poate face o altfel de politica”, a declarat Sorin Moldovan, presedintele Tineretul Democrat Liberal.

„Principala problema a tinerilor din Uniunea Europeana este rata de somaj ridicata, care este in jur de 24%. Aici vorbim despre tinerii care nu sunt angajati si nici nu urmeaza o forma de invatamant sau de pregatire profesionala si carora, cu cat aceasta perioada se prelungeste, le va fi din ce in ce mai dificil sa se integreze pe piata muncii. TDL doreste sa se implice pentru a gasi solutii, impreuna cu ceilalti tineri din cadrul organizatiilor de tineret ale celorlalte partide. Suntem tineri si este de datoria noastra sa ne implicam, sa ne aducem aportul la rezolvarea acestei probleme majore”, a declarat Gabriel Alecsandru, presedintele TDL Botosani si vicepresedinte in Biroul Permanent National al TDL.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.