Tineretul PDL impotriva taierilor de copaci din oras!

adrian poclid

Municipiul Botosani a fost doi ani la rand pe locul I in campania de ecologizare „Let’do it, Romania!”, a obtinut titluri de cel mai verde oras si „Primaria verde” acordate de autoritati competente in domeniu si, nu in ultimul rand, a fost pe locuri fruntase, in fiecare an ca implicare in campania „Earth Hour”.

Mai mult decat atat, a reusit, cu eforturi sustinute,  atingerea tintei de 26 mp de spatiu verde pe cap de locuitor inainte de anul 2013, cum cere legislatia europeana.

Totusi, municipalitatea botosaneana ignora, chiar neaga, toate aceste atribute ale orasului nostru si taie copaci in nestire, dincolo de legi si bun simt prejudiciind generatiile care vin.

TDL Botosani ia atitudine si se arata impotriva taierilor masive de arbori de pe strazile Primaverii si Calea Nationala, demarate recent de primarul municipiului Botosani, Ovidiu Portariuc. Mai mult, tinerii democrat-liberali se intreaba in baza caror documente a demarat municipalitatea aceasta taiere masiva de copaci, deoarece legea apara clar mediul inconjurator de astfel de atitudini nefaste.

„Ceea ce are de gand sa faca domnul primar, este nu numai impotriva legii spatiilor verzi ci mai ales a copiilor nostri care, din pacate, vor trai in poluare pentru ca, ii amintesc domnului primar, copacii au  rol de protectie impotriva prafului, sunt o perdea fonica si imbunatatesc calitatea aerului.  A promis ca va acorda o atentie sporita ingrijirii si cresterii spatiilor verzi, dar vedem doar ca se erijeaza intr-un inamic al naturii. Domnul primar merge la Ipotesti, strange cinci peturi si pozeaza in mare ecologist. Tin sa-i reamintesc ca TDL Botosani a facut in fiecare an actiuni de ecologizare si de plantare copaci, am fost de fiecare data parteneri la «Let’s do it, Romania», am acordat mereu o atentie deosebita mediului inconjurator. E inacceptabil ce se intampla si inca o data il somam, daca nu este in stare sa-si mentina promisiunile facute electoratului, sa-si dea demisia. Totodata, solicitam domnului primar sa prezinte public avizul de la mediu prin care este autorizat sa taie copacii, specii protejate din oras”, a declarat Adrian Poclid, presedintele Organizatiei Judetene de Tineret PDL Botosani.

Departamentul de Comunicare al TDL Botosani

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.