Tinerii social-democrati si „Licuricii” au colindat in centrele medico-sociale din judet

In ajunul Craciunului, echipa TSD Botosani impreuna cu ansamblul muzical „Licuricii” au organizat pentru al treilea an consecutiv campania sociala „Ti se daruieste”. Aceasta actiune a urmarit sa aduca bucuria Sarbatorilor de Craciun si la persoanele care se afla in centrele medico-sociale din judetul Botosani. Astfel, tinerii social-democrati si membrii trupei „Licuricii” au organizat spectacole de colinde si au oferit cadouri varstnicilor de la Centrul de ingrijire si asistenta Sfantul Ioan din Bucecea, Centrul de ingrijire si asistenta din Dorohoi, Centrul de ingrijire a batranilor din Leorda si unei familii cu probleme sociale din orasul Saveni.

„Am creat deja o tradiţie ca la sfarşit de an sau in alte momente importante sa ne strangem laolalta, sa ne unim forţele şi sa daruim celor mai puţin norocoşi. Este modul nostru de a sprijini comunitatea, pe cei vulnerabili, care au nevoie de un gand bun, in special in preajma Sarbatorilor. Sper ca prin puterea exemplului sa facem in aşa fel incat de la acţiune la acţiune, sa ni se alature cat mai mulţi botoşaneni care vor sa ajute. In fond, scopul unor acţiuni caritabile de acest gen este de a transmite un mesaj pozitiv, de mobilizare, catre intreaga comunitate”, a explicat presedintele TSD Botosani, Bogdan Buhaianu.

Grupul de colindatori format din tinerii social-democrati si anamblul „Licuricii” au fost primiti si de autoritatile locale, la Bucecea unde au fost intampinati de viceprimarul Angel Gheorghiu si consilierul local Lavinia Apetrei, iar la Dorohoi de consilierul local Cristina Anton.

„Craciunul inseamna in primul rand sarbatorirea nasterii lui Iisus. Lasand la o parte luna cadourilor cu care am crescut cu toţii, incercam şi noi, asemenea magilor care au adus daruri pruncului Iisus, urmand exemplul Sfantului Nicolae, sa fim darnici şi sa facem acest lucru. De aceea, ne-am adunat si in acest an si am plecat sa colindam pe cei care sufera si nu au o familie de care sa se bucure in aceste zile de sarbatoare”, a declarat consilierul local al orasului Bucecea, Lavinia Apetrei.

„E important sa pastram simbolul darului, care n-ar trebui sa fie doar un dar ca sa ne menţinem un status social prin ceea ce oferim, ci sa dam din suflet si sa fim alaturi de cei care sunt in suferinta si nu au un camin si o familie alaturi de care sa petreaca Craciunul. Abia atunci cred ca darul va avea in componenţa suficiente lucruri ca sa aiba şi valoare simbolica dincolo de cea materiala”, a adaugat Cristina Anton, presedinte executiv la TSD Botosani.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.