TNL Botosani sustine stiinta pentru pace si dezvoltare

Un obiectiv dintotdeauna al tinerilor liberali a fost promovarea stiintei in randul tinerei generatii.

Stiinta de carte, de politica, de conduita in societate, de cultura, de prosperitate sociala reprezinta un factor major in bunul mers al societatii in care traim. Iar acest lucru este posibil doar printr-un acces cat mai larg al copiilor, al tinerilor, in primul rand, la carte si cultura, la invatatura.

TNL Botosani si-a organizat majoritatea activitatilor in jurul acestui deziderat puternic. Si de-a lungul timpului, tinerii liberali botosaneni au donat carti pentru dotarea unor biblioteci din mediul rural, au promovat traditiile romanesti la 1 decembrie, de Martisor, de Dragobete, de Pasti etc, s-au implicat in promovarea actului cultural prin a oferi invitatii botosanenilor la teatru. Toate acestea pentru ca ei inteleg ca o natiune fara educatie nu poate avea viitor.

Astfel de actiuni vor continua si in perioada urmatoare, tinerii liberali dorind sa ofere botosanenilor, copiilor si tinerilor mai ales, posibilitatea de a-si dezvolta orizontul cultural, pentru un viitor mai bun.

In acest sens, TNL Botosani sustine, categoric, initiativa colegilor de la Organizatia de Tineret PNL Brasov, ca elevii sa beneficieze de o ora de teatru in fiecare luna si se va implica pentru punerea acestei idei in practica si la Botosani odata ce programul va putea fi implementat in unitatile de invatamant.

“Am avut parte in mandatul pe care l-am avut, ca presedinte al Organizatiei de Tineret PNL Botosani, de foarte multe experiente in urma intalnirilor cu oamenii din judet si pot sa afirm deschis ca este esential sa punem accent pe accesul copiilor, a tinerilor catre cultura, catre carte. Este nevoie de astfel de activitati pentru completarea educatiei tinerei generatiei. Noi am incercat, si o vom face in continuare, sa sprijinim cat putem cultura in randul celor mai mici prin aceste actiuni. Ei sunt viitorul nostru”, a spus Adrian Poclid, presedintele TNL Botosani.

“Stiinta nu are frontiere si prin ea se pot gasi solutii pentru problemele cu care se confrunta civilizatia in acest moment. Procesul de globalizare nu ne mai permite sa ramanem indiferenti fata de ceea se intampla pe Planeta. Atata timp cat stiinta poate influenta bunul mers al tarii noastre spre pace si dezvoltare, nu ne ramane decat sa sustinem si sa incurajam oamenii de stiinta, in special pe cei tineri, de care depinde viitorul”, a spus Mirabela Dumitriu, vicepresedinte TNL Botosani.
Astazi, la nivel mondial, se sarbatoreste Ziua Internationala a Stiintei pentru Pace si Dezvoltare, sub egida UNESCO.

Data de 10 noiembrie a fost declarata oficial Ziua Mondiala a Stiintei, prin rezolutia 31C/20 din 2001.tnl-bt-o3-2

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.