Traian Basescu, ales presedintele PMP. VEZI ce spune despre construirea unei MOSCHEI la Bucuresti

La Congresul extraordinar al Partidul Miscarea Populara (PMP), s-a ales, duminica, noua conducere a acestei formatiuni politice.  Presedinte a fost votat Traian Basescu.

 
Printre subiectele abordate de liderul PMP se afla si aprobarea data pentru construirea unei moschei in capitala Romaniei. Edificiu care ar urma sa fie cea mai mare moschee din Europa. 
 
„Turcii vor sa construiasca la Bucuresti o moschee, iar noi la Istanbul doar o capela”, a explicat liderul PMP, aratand ca in acest rimp, presedintele Turciei ar fi permis construirea unei capele in Istabul, ceea ce nu ne plaseaza deloc in pozitie de egalitate cu musulmanii. 
 
„Ce a oferit Erdongan in schimb? O capela. O capela putem avea fiecare la noi acasa… Daca vrea sa construiasca o moschee, Romaniei trebuie sa i se dea teren pentru o catedrala, nu pentru un mic loc de rugaciune, care sa devina si loc pentru pelerinaj, adica o adevarata poveste”, a accentuat Traian Basescu.
 
Aratand ca turcii au venit cu aceasta propunere inca de pe vremea lui Iliescu, fara a obtine un rezultat pozitiv, gasind intelegere doar in timpul Guvernului Ponta, Basescu, autorizatia de construire va trebui insa semnata de viitorul primar al Capitalei.  
 
„Sper sa fie unul al nostru (n.r. primarul), care sa faca ce trebuie.  Aici discutam de o moschee, ceea ce inseamna pelerinaj…”, sustine fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, acesta lasand deschisa discutia privind o eventuala candidatura a sa la Primaria municipiului Bucuresti. „Mai vedem”, a pus Basescu in legatura cu acest subiect.
 
Noua echipa de conducere a PMP ii mai cuprinde si pe Eugen Tomac, presedinte executiv, Dorel Onaca, secretar general, si doi prim-vicepresedinti – Siegfried Muresan si Cristian Diaconescu.
 
PMP si-a stabilit si obiectivul de tara: unirea Romaniei cu Republica Moldova.
 
Decizia organizarii unui Congres extraordinar al Partidului Miscarea Populara (PMP) a intervenit dupa ce, pe 18 martie, Curtea de Apel Bucuresti a respins inregistrarea Miscarii Populare (MP) in Registrul partidelor politice.
 
De la Botosani a participat o delegatie de 10 oameni. 
 

 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.