Un nou partid pe scena politică românească

„Alianța pentru Patrie” este o formațiune recent formată de foști social-democrați și sprijinită de Liviu Dragnea.

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a anunțat duminică seară că se va înscrie în „Alianța pentru Patrie”, o formațiune recent formată de foști social-democrați.

Luni dimineață, pe site-ul formațiunii a apărut o listă cu principalele priorități ale partidului.

„S-a discutat foarte mult, primii care au vorbit că mi-am făcut partid, că asta fost discuția, au fost cei de la noul PSD. Eu, știți bine, nu am ieșit public până la momentul asta. (…) Și a găsit mai mulți prieteni de-ai lui, patru oameni obișnuiți dar cu curaj care au devenit membri fondatori la acest partid, Codrin neimplicându-se de la început în documente pentru a nu risca ca undeva pe parcursul procedurilor să se blocheze. Astfel încât partidul s-a înființat și se numește Alianța pentru Patrie”, a declarat Liviu Dragnea.

Conform programului politic anunțat pe site-ul formațiunii, partidul va susține „patria, familia, identitatea și mândria națională, bunăstarea fiecărui român și valorile istorice tradiționale, culturale, morale și religioase ale poporului român”.

Cu toate că Liviu Dragnea sublinia aseară partidul nu este unul xenofob, naționalist sau radical, în programul formațiunii se specifică că „Alianța pentru Patrie” vrea să proiecteze „un model de societate în spiritul mândriei naționale”, model „românesc de conviețuire etnică și confesională, respingând orice alt de discriminare a poporului român, indiferent din partea cui ar veni”.

Programul politic al formațiunii sprijinite de Liviu Dragnea:

ALIANȚA PENTRU PATRIE se adresează, prin întreaga sa activitate politică, tuturor categoriilor sociale, cetățenilor, care sunt mândri că sunt români și care vor să se implice în salvarea și redobândirea independenței națiunii noastre, prin unirea ideilor, energiilor, aspirațiilor și competențelor în jurul și în slujba valorilor în care credem împreună.

Credem în valorile fundamentale care stau la baza civilizației moderne, în dreptul și destinul României și al românilor de a trăi în libertate și prosperitate.

Credem în statul social și solidaritatea socială, așa cum sunt definite în Constituția României.

Credem în economia de piață liberă, în proprietatea privată, în concurența loială și spiritul antreprenorial românesc.

Credem în democrația reală, în libertatea individuală, în justiția liberă și egalitatea în fața legii.

ALIANȚA PENTRU PATRIE are convingerea că există cu adevărat o nevoie vitală de a ne construi propriul destin național și de a ne desprinde definitiv și irevocabil de actualele mentalități politice, care au risipit și mai risipesc, și astăzi, puterea și energia națiunii.

Înțelegând provocările agresive ale acestei perioade dificile prin care trecem, ALIANȚA PENTRU PATRIE:

va proiecta un model de societate în spiritul mândriei naționale, al respectului față de patrie, familie, credință, tradiția culturală și socială a României, modelul românesc de conviețuire etnică și confesională, respingând orice act de discriminare a poporului român, indiferent din partea cui ar veni.

va susține, cu hotărâre, ca o necesitate vitală, recuperarea economică a României, în condiții de sănătate fizică și socială a cetățenilor, care să împiedice degradarea biologică a populației, scăderea indicelui valoric de viață, exodul populației, printr-un program de dezvoltare economică socială durabilă, condiție primordială de salvare a Națiunii Române și care necesită, în special, punerea în valoare, cu titlu autohton, a resurselor proprii naturale, umane, materiale, financiare și de inteligență, astfel încât să se producă, să se dezvolte și să se întrețină bunăstarea reală a cetățeanului român.

va combate creșterea aberantă a prețurilor generată de renunțarea la controlul asupra resurselor și facilităților strategice, îndeosebi asupra celor energetice.

va reinstaura starea de siguranță publică a cetățeanului, ca premisă pentru protejarea familiei și a bunului cel mai de preț al omului: viața. Protecția familiei și a vieții omului reprezintă rațiunea fundamentală prin care rolul statului trebuie reconsiderat.

Obiectivele ALIANȚEI PENTRU PATRIE sunt obiectivele românilor patrioți, sătui de asuprirea și disprețul politicienilor progresiști, neomarxiști, care acționează, așa cum am văzut cu toții, la comenzile străine de țară și popor și strict în interesul propriu.

A venit timpul să nu mai permitem să fim amenințați, anchetați, urmăriți abuziv.

A venit timpul să punem capăt minciunii, sărăcirii, îmbolnăvirii, analfabetizării, discriminării, sfidării românilor.

A venit timpul să eliminăm dublul standard și să dăm copiilor noștri alimente românești sănătoase, lipsite de chimicale periculoase, cum sunt cele de import.

A venit timpul să ne luăm în propriile mâini destinele și să luptăm pentru drepturile, pentru viețile, pentru viitorul nostru.

Aceste obiective nu pot fi doar opțiuni, ci obligații de conștiință a generațiilor actuale față de viitorul generațiilor care vor veni după noi!

În următoarele luni, vor fi prezentate pe site și supuse dezbaterii publice Programul politic și Programul economic și social.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.