Un nou Proiect de modifcare a Codului Penal, pus azi in dezbatere publica

Foto: digi24.ro

Un proiect de lege de modificare a Codului penal si a Codului de procedura penala va fi pus astazi in dezbatere publica, a anuntat ministrul Justitiei.

„Proiectul de lege va cuprinde toate dispozitiile si toate deciziile Curtii Constitutionale pentru acele articole care au fost declarate neconstitutionale. Si in ordonanta si in proiectul de lege se vor regasi toate acele articole care au fost declarate neconstitutionale”, a spus Florin Iordache.

Ministrul Justitia nu a comentat despre faptul ca al doilea articol din OUG 14, care a abrogat OUG 13, a fost declarat neconstitutional si astfel sa fie declarata toata ordonanta 14.

„In momentul in care a fost abrogata ordonanta de urgenta s-a revenit la forma initiala. Forma initiala a cuprins foarte multe aspecte neconstitutionale. Cum in Codul penal si de procedura penala care au fost declarate neconstitutionale. Nu am facut decat sa revenim la situatia de dinainte de ordonanta”, a declarat Florin Iordache.

El a mai spus ca inainte de a fi trimis in Parlament vor fi consultati specialistii din domeniu, scrie digi24.ro.

Potrivit unui comunicat de presa de ieri, Guvernul a anuntat ca este vorba despre „un proiect de lege care sa puna in acord realitatile juridice interne si internationale – deciziile Curtii Constitutionale, legislatia nationala si directivele europene – va fi rezultatul unei ample consultari publice”.

Potrivit sursei citate, pana la momentul in care va rezulta un proiect agreat cu toti participantii la dezbatere, nici o alta propunere legislativa pe tema modificarii Codului penal si a Codului de procedura penala nu va face obiectul vreunei decizii in Guvern.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.