Un senator liberal atentioneaza: Ministerul TRANSPORTURILOR „STERGE MOLDOVA de pe harta Romaniei”

Senatorul Viorel Grigoras trage semnalul de alarma ca judetele Moldovei sunt lasate pentru urmatrorii ani fara bani de investitii in transporturi. Mai exact, in Master Planul pentru Transporturi, nici un judet din Moldova nu este trecut la finantare pentru investitii in transporturi. 

O singura exceptie : sunt prevazuti bani pentru centura municipiului Bacau. Atat, pana in 2019. Oare, cineva are interes ca saracia sa se adanceasca in aceasta parte a tarii, sa creasca naucitor decalajul dintre aceasta zona a Romaniei si restul tarii? Pare ca cei de la Ministerul Transporturilor au uitat ca si Moldova este parte a Romaniei. Iata declaratia politica a senatorului liberal Viorel Grigoras:
 
Singura problema a Ministerului Transporturilor este aceea de a sterge Moldova de pe harta Romaniei. Este concluzia pe care o putem trage cu totii dupa ce studiem Master Planul pentru Transporturi prezentat de domnul ministrul Dan Marian Costescu in plenul sedintei comune a comisiilor economica si transporturi din Senatul Romaniei.
 
Planul de investitii prezentat cuprinde zonele pentru care se vor aloca banii pentru infrastructura rutiera, cea feroviara, navala si aeriana. In intreg cuprinsul documentului nu gasim nici o localitate din Moldova care sa reprezinte un punct de legatura cu celelalte regiuni ale tarii. Gasim amintit doar un proiect finantat din fonduri europene pentru realizarea variantei ocolitoare a Bacaului. Repet, banii provin din fonduri europene, nicidecum din fondurile guvernamentale.
 
Ori, daca exista proiecte cu finantare externa, de ce nu poate fi cuprinsa in strategia pentru transporturi si Moldova, regiune care are nevoie de conectare terestra si feroviara de mare viteza le fel ca si celelalte regiuni. Ramane Moldova zona cea mai defavorizata a tarii, fara acces la infrastructura de transporturi de orice fel doar pentru ca asa se doreste in Ministerul Transporturilor? Cand se vor putea indrepta aceste erori grave?
 
Credeti domnule ministru al Transporturilor ca Moldova este, asa, o regiune pustie, desertica, unde nu exista nicio urma de viata? Este cumva, in opinia dumneavoastra, Moldova, o zona neimportanta si de care va puteti debarasa? Vreau doar sa va spun ca in istoria Romaniei sta scris ca au existat momente cand ora exacta s-a dat in toata tara din Moldova! si atunci, Moldova si locuitorii acestor meleaguri nu au uitat de restul romanilor!
 
Declaratia mea politica isi doreste sa va aminteasca de aceasta regiune si sa va atentioneze ca nu ati inclus nici un proiect in dezvoltarea infrastructurii in Master Planul dumneavoastra, motiv pentru care nu cred ca exista parlamentar din Moldova care sa va  sustina proiectul!
 
Viorel Grigoras a precizat intr-o conferinta de presa ca va apela la toti parlamentarii din Moldova, indiferent de culoarea lor politica, pentru a le cere sprijinul sa nu sustina proiectul discriminator cu care vor veni in Parlament reprezentantii Ministerului Transporturilor. 
 
Iar moldovenii vor fi informati care este pozitia fiecarui parlamentar care ii reprezinta, fata de aceasta sfidare adusa Moldovei, pentru ca cetatenii din aceasta zona a tarii sa stie daca cei pe care i-au trimis sa le reprezinte interesele mai stiu pentru ce li s-a oferit mandatul. 
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.