Home Politica Un sofer beat crita cu masina in sant, altul oprit la timp...

Un sofer beat crita cu masina in sant, altul oprit la timp din cursa pe sosea

Seria infractiuni la regimul rutier, cu soferi beti care circula pe drumurile publice fara sa se  gandeasca o clipa la riscurile la care se supun, dar mai ales la riscurile la care ii supun pe altii, nu pare se se incheie.

Joi, 16.10.2014, in jurul orei 21.00, Postul de Politie Candesti a fost sesizat printr-un apel de urgenta, de catre un barbat din localitatea Talpa, comuna Candesti, cu privire la faptul ca in santul de la marginea unui drum comunal, se afla un autoturism al carui conducator auto s-ar afla sub influenta alcoolului.

Politistii au depistat la fata locului un barbat de 52 ani, din comuna Candesti. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultand o concentratie de 1,06 mg/l alcool pur in aerul expirat; ulterior a fost condus la Spitalul Municipiului Dorohoi, unde i-au fost recoltate probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

In cauza continua cercetarile, urmand sa fie propusa solutie procedurala.

Tot joi, in jurul orei 15.50, a fost depistat in trafic, pe DE 58, in localitatea Hudum, comuna Curtesti, un autoturism condus de un barbat de 45 ani, dun municipiul Botosani.

Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,80 mg/l alcool pur in aerul expirat; acestuia i-au fost recoltate probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

“In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul comiterii infractiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere de catre o persoana care la momentul prelevarii mostrelor biologice are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 gr/l alcool pur in sange”, au precizat reprezentantii IJP Botosani.

Exit mobile version