Unde ajung banii din vanzarea certificatelor de emisii de gaze

DOINA FEDEROVICI

Senatorul PSD Doina Federovici:  „Banii obținuti din vanzarea certificatelor de emisii de gaze trebuie folositi in proiecte care imbunatatesc nemijlocit viata oamenilor”.

Proiectul de lege are ca obiect completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 115/2011, in sensul repartizarii pentru anul 2014 a unor sume obtinute din vanzarea la licitatie a certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera.

Astfel, prin aprobarea alocarii Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice a sumei de 90300 mii lei, se are in vedere achizitionarea unor microbuze, dupa cum urmeaza:

– Pentru transportul elevilor: un numar de 300 de microbuze tip 16+1 locuri şi 100 de microbuze 28+2 locuri

– Pentru dotarea unitatilor administrativ teritoriale in vederea asigurarii mijloacelor de transport unitatilor de invatamant preuniversitar care au in structura si sectii club sportiv scolar, necesare deplasarii sportivilor si colectivelor tehnice aferente la competitiile sportive: un numar de 65 de microbuze 16+1 locuri

 

Prin alocarea sumei de 20600 mii lei pentru Ministerul Tineretului si Sportului se are in vedere achizitionarea unui numar de 100 de microbuze in vederea asigurarii mijloacelor de transport unitatilor aflate in subordinea acestuia, necesare deplasarii sportivilor la competitii.

Si Ministerul Educatiei Nationale va primi suma de 20100 lei, necesara pentru achitionarea a 68 de microbuze 16+1 locuri si 28 de microbuze 28+2 locuri.

„Aceste microbuze vor fi utilizate exclusiv la transportul elevilor in vederea asigurarii egalitatii de sanse si sporirea accesului la educatie si a ridicarii gradului de pregatire al elevilor. Important este ca acesti bani, deloc putini, obtinuti din vanzarea certificatelor de emisii, sa fie folositi in proiecte care sa rezolve probleme concrete, contribuind astfel nemijlocit la imbunatatirea vieții oamenilor. Impactul social pozitiv al acestor investitii se va manifesta si asupra comunitatilor locale prin cresterea gradului de implicare si responsabilizare a acestora. Trebuie precizat faptul ca si in acest an au fost achizitionate 600 de microbuze care urmeaza sa fie distribuite prin ordin comun al Ministerului Dezvoltarii si al Ministerului Educatiei ”, a declarat senatorul PSD Doina Federovici.
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.