UNPR a disparut de pe scena politica romaneasca

Congresele reunite ale PMP si UNPR au aprobat in unanimitate fuziunea.

Anterior, in cadrul Congresului PMP, s-a votat modificarea statutului partidului in vederea maririi numarului de membri ai conducerii centrale cu o functie de presedinte executiv si doua de prim-vicepresedinte.
 
Presedintele PMP, Traian Basescu, a declarat, dupa aprobarea fuziunii cu UNPR, ca obiectivul partidului pentru alegerile parlamentare din toamna este obtinerea a 15-20% din voturile romanilor.
 
„Obiectivul este intre 15 si 20 procente pentru toamna”, a spus Traian Basescu, la finalul reuniunii Congreselor extraordinare ale PMP si UNPR, in cadrul careia s-a votat fuziunea celor doua partide.
 
Intrebat daca este de acord cu „profilul de premier al lui Dacian Ciolos”, despre care a vorbit liderul UNPR Valeriu Steriu, Traian Basescu a spus: „Pot fi de acord cu orice, dar cel mai bun profil de premier sunt eu”.
 
Presedintele PMP a precizat ca inca au mai ramas zone in teritoriu, in mediul rural, unde nici PMP si nici UNPR nu aveau organizatii, dar, in general, in urma fuziunii celor doua formatiuni, teritoriul este acoperit.
 
„Inca mai raman pete albe in mediul rural unde nici noi, nici UNPR nu avem organizatii, dar, in general, se va rezolva problema acoperirii teritoriului. In momentul de fata avem, la nivel national, cei doi presedinti executivi, avem doi prim-vicepresedinti, pana luni domnul Steriu ii va desemna si pe ceilalti doi, structurile in teritoriu fuzioneaza strict pe baza rezultatelor din alegeri, adica acolo unde organizatia judeteana de la UNPR a obtinut un scor mai bun are presedintia organizatiei, acolo unde a obtinut PMP are PMP presedintia. Cel mai mare obiectiv pe care il avem la Parlament este sa avem grup pentru a putea fi reprezentati in sectiile de votare la alegerile din decembrie”, a mentionat Traian Basescu.
 
Intrebat daca sediul UNPR din Kiseleff va fi pastrat dupa fuziune, Valeriu Steriu a spus ca se va decide in perioada urmatoare.
 
„Urmeaza in perioada imediat urmatoare o asezare pe tot ce inseamna active in tara, nu doar in Kiseleff. Avem foarte multe locuri in care se suprapun sediile PMP si UNPR, vom face o analiza. Cele mai bune cladiri vor ramane sediile pentru un singur partid”, a afirmat Valeriu Steriu.
 
Pe 12 iulie, presedintele PMP, Traian Basescu, a anuntat fuziunea partidului sau cu UNPR.
 
„Noul partid se va numi Partidul Miscarea Populara, insemnul electoral se mentine cel al PMP si imnul este al PMP. Va fi o distributie echilibrata a puterii in teritoriu, adica de 50 la 50%. PMP actual are doi prim-vicepresedinti, noul partid va avea patru prim-vicepresedinti. Eu cu domnul Steriu am lucrat foarte bine cand eram presedinte (al Romaniei — n.r.), nu ne-am cunoscut nici ieri, nici alaltaieri”, spunea Traian Basescu.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.