Victor Ponta pe aceeasi baricada cu Traian Basescu

Astazi, intre premierul Romaniei, Victor Ponta, si presedintele Traian Basescu a existat si un moment de coabitare. E adevarat ca este vorba doar de una… literara.

Premierul Ponta a scris astazi, pe blogul personal, ca este un sustinator al scriitorului Mircea Cartarescu si tine sa precizeze ca nu o face pentru a se lauda cu citirea cartilor autorului in campania electorala si nici pentru asocieri de imagine.
„Cred ca trebuie sa fim alaturi de un nume mare al culturii romane contemporane, indiferent de diferentele de opinie. Cred ca Romania are mare nevoie de o victorie a lui Mircea Cartarescu in competitia pentru premiul Nobel. Ar fi o mare mandrie pentru noi, ca tara”, a precizat Ponta pe blog.
Premierul mai scrie ca stie care sunt cotele principalilor candidati la acest prestigios premiu si ca, chiar daca nu se afla pe lista scurta, Mircea Cartarescu are o sansa importanta.
„Este mai bine cotat decat multi autori importanti ai lumii, iar acest lucru este deja o mare realizare, pe care o salut. Nu suntem mai multe Romanii, chiar daca politica uneori ne separa foarte mult. Suntem o singura tara si, atunci cand avem o valoare, trebuie sa o salutam si sa o sustinem”, a incheiat Victor Ponta.
Se stie ca si Traian Basescu si-a exprimat de mai multe ori admiratia fata de Mircea Cartarescu. In ultima campanie electorala din 2009, presedintele Basescu declarase ca citea la acel moment volumul „Levante” de Mircea Cartarescu si ca este unul din scriitorii de succes ai Romaniei.
Si sa mai zica cineva ca intre premierul Victor Ponta si presedintele Traian Basescu nu exista coabitare… literara :).

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.