VIOREL GRIGORAS: Singurul drum national de pamant din UE este in judetul Botosani

viorel grigoras

Senatorul liberal a adresat o interpelare catre ministrul Transporturilor Dan Sova.

Interpelarea a fost prezentata in sedinta de plen din data de 27 mai 2014.

„Domnule ministru, va aduc la cunostinta o situatie absurda intr-un stat european, si anume, drumul national, care leaga doua vami din judetul Botosani: punctele de trecere Stanca si Radauti-Prut. Desi numarul de autovehicule este destul de ridicat atat vara, cat si iarna, cei ce se incumeta trebuie sa isi asume riscul unor reparatii majore.

Singurul drum national care a ramas neasfaltat in secolul al XXI-lea din Uniunea Europeana se afla in Botosani. O ruta care leaga doua puncte de trecere a frontierei, data in folosinta din anii ’70, este privita cu dezinteres de autoritatile centrale.

Conditiile de circulatie pe drumul national 24C intre localitatile Manoleasa si Radauti-Prut sunt dezastruoase. Șoseaua cu o lungime de aproximativ 40 de kilometri nu a fost asfaltata niciodata. Doar bornele rutiere mai indica faptul ca drumul de pamant este national. Rovigneta este platita inutil de cei care circula pe acest drum.

Drumul national de pamant ar trebui sa constituie o prioritate pentru CNADNR si sa fie reabilitat. Nu consider ca trebuie sa asteptam ca Republica Moldova sau Ucraina sa intre in Uniunea Europeana pentru a se putea circula pe acest drum, in conditii europene.

Domnule ministru, avand in vedere cele expuse, va rog sa imi comunicati cand vor incepe lucrarile de asfaltare a drumului national DN24C?

Va multumesc!”

Viorel Grigoras – senator PNL Botosani

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.