Vorniceni, Vaculesti, Corlateni, primarii unde Miscarea Populara „ataca” cu candidati suparati rau pe ce s-a intamplat in ultimii ani

Miscarea Populara, filiala Botosani, este aproape de finalizarea listelor cu candidatii pentru functiile de primari. S-a ajuns la aproape 80% din lista. Liderii de la nivelul judetului se concentreaza acum pe intocmirea listelor pentru Consiliul Judetean si consiliile locale.

In conferinta de presa de joi, conducerea Miscarii Populare Botosani si-a prezentat cativa candidati, pentru functii de primari in comunele Vorniceni, Vaculesti, Corlateni. 
 
„Preocuparea principala este sa selectam si sa validam cele mai potrivite persoane pentru functiile de primar… In ceea ce ne priveste, vrem sa aducem in fata oameni noi, necompromisi”, afirma Mihai Tabuleac, liderul Miscarii Populare, filiala Botosani.
 
Unul dintre candidatii din partea Miscarii Populare, cel care aspira la postul de primar in comuna Vaculesti, este medic veterinar si este foarte suparat pe actualul primar. Il considera pe acesta vinovat de multe lucruri rele, „aproape ingrozitoare”, cum le spune el. Gheorghe Dascaliuc Acsinte, in varsta de 56 de ani, candidatul Miscarii Populare la Vaculesti, pare de neoprit cand insiruie problemele care asteapta sa fie rezolvate in comuna, cand insiruie nerealizarile actualului primar.  
 
„Am venit la Miscarea Populara pe 14 februarie odata cu Valentine’s. Day. Am hotarat sa candidez la primaria Vaculesti datorita faptului ca acolo, de 30 de ani nu se intampla nimic nou. Vaculestiul a ramas in urma. Nu se face nimic pentru oameni. A fost seceta, a batut piatra, a u fost distrugeri foarte mari, iar lumea de acolo nu a fost ajutata, nu a fost sprijinita sa treaca peste aceste greutati. Apoi au venit baietii astia tineri, boierasii astia care vin acuma, cu bani, care au achizitionat aproape toata suprafata de pasune a comunei, au concesionat pasunile pe 5, pe 10 ani, ca numai banul a contat. Si au ramas ceilalti oameni fara pasuni. La Vaculesti s-au intamplat niste lucruri aproape ingrozitoare in ultimii patru ani. Avem foarte multi asistati social. Nu exista apa. 70% din fantani sunt secate”, a afirmat candidatul MP la primaria Vaculesti.
 
Acesta a mai facut politica, timp de 15 ani, la PRM. A fost si consilier local, dupa care a facut o pauza in politica, dedicandu-se doar profesiei.
 
Un alt candidat cu care MP se pregateste sa intre in cursa electorala  este Ionut Zvanca, pentru Primaria Vorniceni. Are 35 ani si administreaza o societate agricola. 
 
„Vrem sa facem o schimbare spre bine. Sunt multe probleme de rezolvat la noi in comuna si oamenii au nevoie de un gospodar care sa faca treaba, nu sa ignore aceste probleme. In primul rand este problema cu infrastructura, cu drumurile satesti din comuna, care sunt inca la stadiul de ulite. Apoi, e alimentarea cu apa, pentru ca jumatate din comuna nu mai are apa in fantani. Astea sunt probleme care nu mai pot fi amanate. Eu sunt la inceputul carierei in politica si vreau sa ma implic in problemele comunitatii noastre”, afirma Ionut Zvanca.
 
Cel de-al treilea candidat prezentat de MP este candidatul pentru primaria Corlateni, Constantin Mistreanu. In varsta de 42 de ani, acesta are ceva experienta politica, dupa ce, timp de trei ani a fost viceprimar. A demisionat in 2015 si spune ca motivul a fost unul singur: „cu atualul primar nu se poate lucra”.
 
„Mai multi cetateni m-au indemnat sa candidez. Primarul este din Dorohoi, nu este de la noi, nu sta la noi, face naveta. Nu are interes pentru localitate. O serie de consilieri in functie merg cu mine. Nu mai e niciun consilier cu actualul primar. Are doar interese personale. Banii pentru investitii nu s-au cheltuit, trei ani la rand. Eu cred ca sunt omul potrivit pentru ca cetatenii ma vor primar”, spune Mistreanu.
 
Mihai Tabuleac spune ca partidul pe care il reprezinta vine cu oferta schimbarii acolo unde actualele administratii si-au aratat ineficienta. 
 
„Ceea ce s-a dovedit pagubos, ineficient, trebuie schimbat, si noi iesim in fata cetatenilor cu oferta schimbarii, cu oameni competenti, cu spirit de gospodarire, atenti la gospodarirea fondurilor proprii”, a concluzionat liderul Miscarii Populare, filiala Botosani.
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.