VOTUL in DIASPORA – se pregatesc SCHIMBARI

In urma consultarilor cu societatea civila – ONG-uri din tara si cu asociatii ale romanilor din strainatate, s-au conturat modificarile care trebuie aduse in privinta votului in Diaspora.

Pana la sfarsitul lunii martie, PNL va propune un proiect legislativ in acest sens. 
 
In sedinta Biroului Politic National al PNL, din 16 martie, va fi prezentat acest proiect care va fi promovat apoi, in cel mai scurt timp, in Comisia parlamentara pentru elaborarea Codului electoral.
 
„Este o promisiune pe care le-o facem romanilor tratati cu dispret de PSD, la ultimele alegeri. Este si o datorie de a intra in normalitate, deoarece democratia si drepturile garantate prin Constitutie nu se aplica selectiv, doar unor categorii de cetateni sau in functie de cum adie vantul electoral. Trebuie insa sa avem in vedere cu ce ne confruntam pentru a duce la capat acest demers: PNL nu are majoritatea in Comisia de Cod electoral, iar majoritatea PSD nu ii are pe agenda sa pe romanii din strainatate”, se arata intr-un comunicat al PNL.
 
Conducerea PNL ii nunta insa pe cei din PSD ca nu vor face niciun pas inapoi in demersul de a solutiona problema votului in Diaspora. 
 
„Ii avertizez ca romanii nu vor tolera nici de data aceasta sa fie umiliti de PSD, asa cum nu au acceptat nici in noiembrie 2014. PSD va plati politic daca va refuza sa sustina proiectul legislativ pentru votul romanilor din strainatate, chiar mai devreme de primele alegeri”, a declarat Alina Gorghiu, copresedinte al PNL.
 
Sefii PNL mai spun ca una dintre solicitarile importante pe care le-a primit este aceea de a creste numarul parlamentarilor pentru Diaspora. 
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.