ZMAU arata spre APARATUL de STAT prea STUFOS! Cum e cu BUGETARII si CEILALTI: Ala gras sta pe ala slab

Avem un aparat de stat prea stufos, un sistem bugetar supradimensionat, care apasa ca o mare greutate pe restul populatiei. Este ceea ce afirma un politician, vicepresedinte la ALDE Botosani.

Dumitru Zmau mai spune ca, la un moment dat, l-a apreciat pe presedintele Basescu pentru faptul ca a atras atentia asupra unor aspecte legate de aparatul de stat, pentru ca a pus problema necesitatii de a aduce sistemul bugetar la dimensiuni mai usor de suportat pentru restul populatiei.
 
„Nu l-am apreciat niciodata pe Basescu pentru atitudinea lui golaneasca, dar am apreciat ca a punctat foarte bine cateva lucruri din societatea noastra, si unul dintre acestea a fost cand a atras atentia ca ala gras sta pe ala slab. Se referea la faptul ca avem un aparat bugetar supradimensionat. La vreo 16 milioane, cat suntem noi acum, avem cam 1,6 milioane de bugetari. Ganditi-va cati bani se duc acolo, la salarii de 100 milioane, 120 de milioane, 80 de milioane de lei vechi, asa cum am vazut  ca sunt platiti unii”, a spus vicepresedintele ALDE Botosani.
 
Zmau a mai subliniat ca in primarii, de exemplu, schema bugetara s-a incarcat, nu de putine ori, cu rude ale primarilor, iar acum, in conditiile unei finantari care abia acopera salariile, se vad mai intens problemele.
 
„La unele primarii au angajat toate neamurile primarului din comuna, iar acuma se vede cat este de greu. Primarii sunt indemnati sa se descurce si atunci tot la impozite e scaparea”, a mai spus Zmau.  
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.