12/12/12, ziua care a isterizat lumea

Chiar daca, in ultimii 11 ani, date de genul in care ziua, luna si anul se repeta am mai intalnit, aceasta de azi este considerata „unica” si nu va mai aparea decat in 2101.

Unele persoane au ales sa se casatoreasca in aceasta zi, altele evita sa faca ceva important pentru a evita vreun esec.
Astfel, pe 12 decembrie, se vor casatori de 10 ori mai multe cupluri decat intr-o zi obisnuita de miercuri, a declarat pentru CNN Brian Mills, proprietarul unei capele de casatorii din Las Vegas. In localul lui, peste 100 de cupluri vor spune „Da” pe 12/12/12.
Si in Hong Kong si Singapore e nebunie mare cu casatoriile. Potrivit agentiei France-Presse, in Hong Kong se vor casatori de patru ori mai multe cupluri decat in aceeasi zi a anului trecut, in timp ce Singapore vor fi de opt ori mai multe nunti.
De bun augur sunt si afacerile si investitiile facute in aceasta zi, sustine numerologul Swetta Jumaani. Ea aminteste ca in numerologie numarul „trei” (n.r. – prin adunarea cifrelor numarului) este unul foarte norocos, deoarece corespunde celei mai mari planete – Jupiter.
„Daca va ocupati cu bani sau cu vanzarea si cumpararea de lucruri, e o zi buna sa faceti investitii. Daca vreti sa cumparati ceva, o proprietate, de exemplu, sau daca vreti sa achizitionati aur, e o zi buna”, a mai spus numerologul de origine indiana, care ne avertizeaza ca trebuie sa evitam sa purtam negru, pentru ca „mereu se intampla ceva rau”.
In India, femeile care vor sa nasca prin cezariana au fost sfatuite sa aleaga alta zi. Ziua de 12 decembrie nu este prea „iubita” de indieni, fiindca pica chiar inainte de luna noua, zi in care se evita nasterile planificate. Numarul 12, in diverse interpretari.
Matematicienii adora numarul 12, fiindca e divizibil in jumatati, treimi, sferturi, sesimi si doisprezecimi. Tocmai de aceea, este foarte folosit in stiinta.
Majoritatea unitatilor de masura folosite de americani sunt bazate pe numarul 12. Sunt 12 toli intr-un picior, 12 bucati intr-o duzina si 12 uncii monetare intr-o livra. Poate cel mai elocvent exemplu este calendarul, universabil valabil. Egiptenii au impartit calendarul in 12 luni, romanii l-au pastrat si l-au impartit, in functie de latitudine, in unu, doua sau patru anotimpuri. O zi are 24 de ore (12×2), iar o ora are 60 de minute (12×5).
Numarul „magic” s-a infiltrat si in religie (Iisus avea 12 apostoli), in mitologie (erau 12 zei ai Olimpului) si in astrologie (12 semne zodiacale).
12 mai inseama si sfarsitul unui ciclu si inceputul altuia. Decembrie e a 12-a luna a anului, iar aproape la fiecare 12 ore din zi se face trecerea de la zi la noapte sau viceversa.
Potrivit numerologiei chineze, unu este un numar „yang”, guvernat de Soare si reprezinta independenta si individualismul. Doi este un numar „ying”, guvernat de Luna si reprezinta simetrie si echilibru. Impreuna, numarul 12 aduce armonie intre ying si yang.
Un baiat din Alabama va implini 12 ani la ora 12.12. El isi va sarbatori ziua cu gogosi in forma de 12.
Un cuplu din Canada va spune „Da”, in Aruba, la apusul soarelui, informeaza Canadian Press. Cei doi insuratei, Krisztina si Rex, vor sarbatori cea mai fericita zi din viata lor cu 12 feluri de mancare si un tort cu 12 stelute.
Un cazinou din Michigan mizeaza pe ziua de 12 decembrie pentru a deschide un nou hotel. Inaugurarea va avea loc la ora 12.12.
Unul dintre cele mai mari concerte din istoria muzicii va avea loc in Madison Square Garden, New York. Pe scena vor urma legendarii „The Rolling Stones”, care se afla momentan intr-un turneu aniversar, fostul membru „Beatles”, Paul McCartney, faimosul Bruce Springsteen si formatia britanica „The Who”.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.