14.55: Cea mai neproductiva ora a unei zile

400 de angajati din Marea Britanie au participat la un studiu pentru a se determina care este momentul exact in care atentia acestora scade dramatic.

Un studiu britanic realizat de site-ul London Offices.com (http://londonoffices.com), a relevat ca ora cea mai neproductiva dintr-o zi de munca este la 14:55. Atunci cand vine acest moment majoritatea simt necesitatea unei cafele sau sa stea pe chat pe Facebook.

Site-ul a finalizat un studiu pe mai mult de 400 de angajati in Marea Britanie pentru a determina care este momentul exact in care atentia acestora scade dramatic.

Majoritatea respondentilor au declarat la propriu ca la 14:55, unul sunt loviti de somnolenta si pentru a-si pacali oboseala multi angajati incep sa stea pe chat pe retelele sociale si a-si organiza seara. Desi fixeaza intens PC-ul, angajatii, aleg acele secunde somnoroase pentru a-si „actualiza profilul pe retelele sociale”, sau a telefona prietenilor.

Tehnica de a privi cu atentie la calculator permite angajatilor sa evite mustrarile sefului lor.

„De indata ce ceasul bate ora 15, incep sa-mi planific seara. Deja de cateva minute, trebuie sa marturisesc, capacitatea mea de a fi productiv a scazut dramatic”, a spus un angajat intervievat de catre Londra Offices.com.

Unii oameni, pentru a combate somnolenta, parasesc biroul cu cateva minute inainte de 15 si beau o ceasca de cafea sau mananca o bucata de ciocolata.

„Trucul este acela de a mentine un nivel constant de lucru in timpul zilei si a evita de a face prea mult dimineata. Ar trebui, de asemenea, sa iei periodic o pauza de cinci minute pentru ca aceste minipauze sa te ajute sa suporti intreaga zi de lucru”, a spus unul dintre intervievati.

In schimb, studiul identifica si momentul cel mai productiv din zi care este 10:26. In acest moment, angajatii, cu sarguinta, au raspuns deja la fiecare e-mail si activitatea de zi cu zi a fost planificata.

Optsprezece minute inainte de sfarsitul programului de lucru ale angajatilor, ochiul incepe sa treaca in mod repetat deasupra ceasului. Angajatii sunt „stinsi mental” si nu asteapta decat sa se indeparteze de birou.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.