430,5 milioane de lei de la Guvern pentru incluziunea romilor

Prefectul Costica Macaleti solicita institutiilor publice implicate in implementarea Strategiei de incluziune a cetatenilor romani apartinand minoritatii rome sa se implice in realizarea proiectelor pentru care in acest an au fost prinse fonduri consistente.

Adoptata de Guvern in luna ianuarie, strategia are alocat un efort bugetar, pentru anii 2015-2016, in valoare de 430,5 milioane de lei, ce vor putea fi completate din fondurile structurale şi cele provenite din Fondul Social European.

Conform monitorizarii facute in aceasta perioada de Institutia Prefectului, o parte dintre decidenti intarzie in realizarea grupurilor de lucru locale care trebuie sa parcurga pasii necesari pentru evidentierea problemelor, cautarea solutiilor si depunerea unor proiecte.

Aceste structuri trebuie sa includa specialistii din cadrul institutiilor, dar si expertii pe problemele romilor, precum asistentii comunitari, mediatorii scolari sau sanitari.
 
„Ii invit pe domnii directori si, mai ales, pe domnii primari, sa foloseasca aceasta oportunitate pentru a mai rezolva din problemele comunitatilor. Fondurile pe care le pot accesa vin sa completeze bugetele primariilor. Se pot face proiecte integrate, prin care sa realizeze scoli, gradinite, sa asfalteze drumuri si cai de acces, sa extinda retelele de utilitate publica. In plus, se pot angaja noi specialisti pe problemele romilor.”, a explicat prefectul Costica Macaleti.
 

Reprezentantii Institutiei Prefectului au vizitat in ultimele doua saptamani institutiile publice cu rol in solutionarea problemelor cu care se confrunta etnia roma din Botosani, precum si 9 din cele 17 UAT-uri (Unitati Administrativ – Teritoriale) care au o numeroasa populatie roma.

Totodata, prefectura a trimis decidentilor documentatia necesara pentru implementarea strategiei, inclusiv ghiduri de finantare, insa aceasta trebuie analizata si aplicata la nivelul fiecarei institutii, de catre specialistii fiecarei primarii.  

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.