A incercat sa stinga FOCUL SCAPAT de sub CONTROL si a ajuns la spital

S-a ales cu arcuri la nivelul fetei in incercarea de a stavili focul care a cuprins vegetatia uscata si care ii ameninta gospodaria. 

Este vorba de o femeie in varsta de 73 de ani, din comuna Suharau, ranita in timp ce incerca sa stinga un incendiul din apropierea gospodariei. 
 
S-a intamplat miercuri dupa amiaza. Femeia a adunat mai multe resturi vegetale din gospodarie si le-a dat foc. Flacarile s-au extins la vegetatia uscata din zona secata a iazului Izvoare. Ingrijorata, aceasta a incercat sa stinga incendiul, moment in care a suferit arsuri. Un localnic a observat flacarile si a solicitat sprijin de la pompieri si Serviciul Judetean de Ambulanta. In timp ce echipajul medical ii acorda primul ajutor batranei, echipajul Detasamentului de Pompieri Dorohoi a intervenit pentru stingerea incendiului.
 
Ulterior, victima a fost transportata la Spitalul Municipal Dorohoi pentru ingrijiri medicale de specialitate.
 
A ars vegetatia uscata de pe cca. 1,2 ha.
 
Pentru evitarea producerii unor incendii ca urmare a igienizarii terenurilor prin arderea resturilor vegetale, se impune colectarea in gramezi a vegetatiei uscate in cantitati astfel incat arderea sa poata fi controlata. Este interzisa executarea arderii in zone care permit propagarea focului la fondul forestier sau la constructii ori la retelele electrice, de comunicatii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile. 
 
Se recomanda, de asemenea, curatarea de vegetatie a suprafetei din jurul fiecarei gramezi pe o distanta de 5 metri si  desfasurarea arderii numai pe timp de zi. Mai mult decat necesare sunt asigurarea mijloacelor si materialelor pentru stingerea eventualelor incendii, supravegherea permanenta a arderii si stingerea totala a focului inainte de parasirea locului arderii.
 
Reamintim cetatenilor ca arderea miristilor, stufarisurilor sau vegetatiei ierboase se realizeaza numai dupa indeplinirea cumulativa a urmatoarelor conditii:
 
– obtinerea permisului de lucru cu foc eliberat de primarii;
– obtinerea acceptului autoritatii competente pentru protectia mediului;
– informarea serviciilor publice comunitare pentru situatii de urgenta;
– realizarea masurilor ce se impun pentru impiedicarea propagarii focului.
 
comunicat ISU
 
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.