ABSOLVENTII, fata in fata cu ANGAJATORII, la BURSA LOCURILOR de MUNCA!

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Botosani va organiza joi, 20.10.2016 “Bursa locurilor de munca pentru absolventii promotiei 2016”.

Absolventii unei forme de invatamant care nu si-au gasit inca un loc de munca, dar si alte categorii de persoane au sansa de a intra pe piata muncii, la Bursa Locurilor de Munca pentru Absolventi, ce va avea loc in data de 20 octombrie 2016 cu incepere de la orele 9.00 la UVERTURA MALL (etaj 4).
 
Obiectivul principal al acestui eveniment il constituie cresterea gradului de ocupare pentru absolventi, nefiind excluse alte categorii de persoane aflate in cautarea unui loc de munca, prin intalnirea directa a cererii cu oferta de locuri de munca, in conditiile unei concurente loiale si transparente, care sa permita realizarea unui echilibru intre acestea in timpul cel mai scurt.
 
Agentii economici care vor participa la BURSA LOCURILOR DE MUNCA PENTRU ABSOLVENTI vor avea prilejul sa-si recruteze personalul direct, fara intermediari, in functie de cerintele concrete ale locului de munca pe care il ofera.
 
Agenti economici interesati sa participe la bursa, sunt asteptati sa ne contacteze din timp, trimitandu-ne oferte de locuri de munca vacante care sa conțina numarul de locuri de munca de care dispun cat si meseriile  in care sunt aceste locuri la numarul de fax: 0231536793 sau pe adresa de e-mail: ajofm@bt.anofm.ro, in care sa specifice optiunea participarii la bursa pentru a rezerva standuri destinate recrutarii.
 
Angajatorii care incadreaza in munca pe durata nedeterminata absolventi ai unor institutii de invatamant, promotia 2016, primesc lunar, pe o perioada de 12 luni, pentru fiecare absolvent: 
 
 a) o suma egala cu valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data incadrarii in munca, pentru absolventii ciclului inferior al liceului sau ai scolilor de arte si meserii(500 lei);
 b) o suma egala cu de 1,2 ori valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare la data incadrarii in munca, pentru absolventii de invatamant secundar superior sau invatamant postliceal(600 lei);
 c) o suma egala cu de 1,5 ori valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data incadrarii in munca, pentru absolventii de invatamant superior (750 lei). 
 
Angajatorii care incadreaza in munca pe durata nedeterminata absolventi din randul persoanelor cu handicap primesc lunar, pentru fiecare absolvent, sumele mentionate mai sus pe o perioada de 18 luni.
 
Angajatorii care incheie un contract de stagiu cu absolvenții de invațamant superior primesc lunar (pe o perioada de 6 luni), la cerere, din bugetul asigurarilor pentru somaj, pe perioada derularii contractului de stagiu pentru acel stagiar, o suma egala cu de 1,5 ori valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca in vigoare(750 lei), confom Legii 335/2013. 
 
Beneficiarii legii sunt absolvenții de invatamant superior care au diploma de licenta sau echivalenta si, la debutul in profesie, se angajeaza cu contract individual de munca pe un post conform specializarii absolvite.
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.