Durerile de cap sau chiar migrenele puternice pot fi provocate de obiceiuri aparent inofensive, potrivit oamenilor de stiinta.
Pe langa abuzul de alcool, durerile de cap pot fi cauzate de pozitia incomoda a capului, in timpul unei vizite la coafor sau la frizer, si chiar de banala tuse.
De asemenea, durerile de cap pot aparea in timpul efortului fizic, in conditiile in care vasele de la nivelul capului se inflameaza in timpul activitatii fizice.
Pe de alta parte, printre cauzele care conduc la aparitia durerilor de cap se numara starile de anxietate, care fac ca multe persoane sa fie mult mai vulnerabile la stres si sa aiba un nivel de serotonina mult mai scazut.
Mai mult, nitratii si nitritii continuti in diverse mezeluri ar putea avea ca efect declansarea unei dureri de cap. Potrivit oamenilor de stiinta, durerile de cap declansate de aditivi alimentari sunt resimtite in cele doua emisfere, spre deosebire de migrene care sunt resimtite intr-o singura parte a capului.
Si obisnuinta de a purta parul in coada, dusurile prea fierbinti, fumatul, lipsa somnului sau o clima prea calda pot duce la aparitia durerilor de cap.