AJUTOARE de încălzire cu gaze naturale, energie electrică, combustibili solizi sau petrolieri!

Primăria Municipiului Botoșani anunță că începând cu data de 16 octombrie 2017 cererile și declarațiile pe propria răspundere pentru ajutorul de încălzire cu gaze naturale, energie electrică, combustibili solizi sau petrolieri se preiau de la asociațiile de proprietari/locatari sau de la sediul Serviciului Public Local de Asistență Socială din str. Săvenilor nr. 12, municipiul Botoșani de către titularii dreptului de proprietate, succesorii de drept ai acestora, titularii contractelor de închiriere, comodat sau concesiune care nu sunt arondați unor asociații de proprietari/locatari.

De asemenea, formularul de cerere și declarație pe propria răspundere (anexa nr.1 la Normele Metodologice de aplicare a prevederilor Legii 416/2001) poate fi descărcat de pe site-ul Serviciului Public Local de Asistență Socială Botoșani (www.splasbotosani.ro).

Pentru a putea beneficia de ajutorul de încălzire pe întreg sezonul rece noiembrie 2017 – martie 2018 cererile vor fi depuse de către solicitanții care îndeplinesc condițiile de acordare, până la data de 20.11.2017. Pentru cererile depuse ulterior datei de 20 ale lunii, acordarea se va face începând cu data de 1 a lunii următoare depunerii cererii.

Formularele conținând cererile și declaratiile pe propria răspundere vor fi însoțite de următoarele documente:

– acte doveditoare privind componența familiei(copii),

– acte de identitate (BI/CI , certificate de naștere pentru copiii sub 14 ani),

– certificat de căsătorie (după caz),

– certificat de deces (după caz),

– hotărâre judecătorească de divorț (după caz),

– hotărâre judecătorească definitivă de încredințare în vederea adopției sau, după caz, de încuviințare a adopției,

– hotărâre judecătorească sau hotărârea comisiei pentru protecția copilului privind măsura plasamentului pentru copii(după caz),etc.

2.1. Acte doveditoare privind veniturile nete, cu caracter permanent, realizate în luna anterioară depunerii cererii,

– adeverința de salariat (venitul net),cu mențiunea dacă beneficiază sau nu de bonuri de masă

talon de pensie,

talon de plată pentru diverse indemnizații, etc.

2.2. Beneficiarii de subvenții APIA vor prezenta decizia de acordare a plăților campania 2017

3. Acte justificative privind bunurile mobile si imobile deținute,

– contractul de proprietate/închiriere a locuinței, comodat, concesiune,

– acte doveditoare privind bunurile deținute în alte unități administrativ-teritoriale pentru toți membrii familiei peste 18 ani (după caz).

4. Verificarea bunurilor mobile și imobile deținute în proprietate de toți membrii familiei cu vârsta peste 18 ani înscriși în cerere, se va face periodic de către Direcția de Impozite și Taxe a Municipiului Botoșani, la solicitarea Serviciului Public Local de Asistență Socială

5. Ultima factură de plata de la E-ON Gaz sau E-on Energie, după caz, pentru identificarea abonatului și a codului de abonat și documente doveditoare privind debranșarea de la sistemul centralizat de energie termică sau debranșarea de la sistemul de alimentare cu gaze naturale

6. Contractul de furnizare a energiei electrice aflat în termen de valabilitate

Neîndeplinirea obligației titularului de a menționa corect componența familiei, veniturile membrilor acesteia, precum și bunurile mobile și imobile deținute, așa cum sunt acestea trecute în formularele tip constituie contravenție și se sancționează cu amenda de la 500 lei la 2000 lei conform prevederilor art. 33 al(3) din OUG nr.70/2011, iar ajutorul de încălzire încasat necuvenit se recuperează, conform prevederilor art. 30 al(4) din OUG nr.70/2011.

Programul de lucru cu publicul al SPLAS Botoșani este următorul:

Luni-Joi: 8.30-5,30

Vineri: 8.30-13.00

LĂSAȚI UN MESAJ

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.