Home Social Ani grei de INCHISOARE pentru parintii si elevii care agreseaza profesori. Atentie...

Ani grei de INCHISOARE pentru parintii si elevii care agreseaza profesori. Atentie insa la o conditie

Inchisoare pentru parintii si profesorii care ii lovesc pe profesori. Si nu ani putini. S-a stabilit in Comisia Juridica a Senatului. Este deocamdata un proiect care isi ia starul si va urma pasii spre aprobare. Dar din fasa este contestat.

Asadar, de la Comisia Juridica a Senatului a iesit proiectul aprobat a aprobat, cu prevederea de a sanctiona cu cel mult sase ani si jumatate de inchiosare agresiunea fizica asupra unui cadru didactic, venita din partea unui elev sau parinte. Dar, atentie, e vorba numai despre cele agresiuni care se produc in interiorul unitatii de invatamant. Cum ramane cu razbunarile puse in practica dincolo de gardul scolii? Iar elevii trebuie sa depaseasca varsta de 16 ani pentru a raspunde pentru astfel de fapte. Oricum, proiectul de lege a adunat inca din fasa obiectiuni atat de la psihologi, cat si de la reprezentantii elevilor.

Psihologii afirma cu tarie ca astfel de pedepse, chiar daca aspre, nu vor rezolva cauza violentelor.

Initiativa legislativa a ridicat si unele semne de intrebare. Este o realitate a scolii romanesti agresiunea asupra cadrelor didactice? Unii parlamentari au cerut si cifre de actualitate privind cazurile de agresare a unor cadre didactice. Asata pentru ca initiatorul legii a venit cu o statistica mai veche, din urma cu doi ani.

„Peste 70.000 de profesori romani au fost cel putin odata jigniti, amenintati de catre elev sau parinti sau de catre alte persoane. Studiul e facut pe 1.200 de scoli … Mainile in san sigur nu vor avea niciun efect”, arata initiatorul proiectului legislativ.

Cat priveste parerea reprezentantilor elevilor, aceasta vizeaza un echilibru. Daca se maresc sanctiunile intr-o parte, sa se procedeze la fel si in cealalta parte, mai exact in cazul cadrelor didactice care agreseaza elevii, pentru ca si astfel de situatii au fost sesizate, nu de putine ori.

„Bun, crestem pedepsele pentru elevi, dar invers?! Daca ar fi sa urmarim toate scandalurile din ultimii ani, abuzurile au venit din toate partile. Nu este normal sa constrangem si mai mult partile, in loc sa venim cu principii si valori pentru a combate astfel de comportamente abuzive”, a spus Vlad Stefan, presedintele Consiliului Elevilor din Romania.

Proiectul urmeaza sa ajunga in forul decizional al Parlamentului, in Senat, pentru dezbatere si vot.

Exit mobile version